S’avança la prohibició de fer foc en zones forestals de la Garrotxa degut a l’hivern sec i poc plujós

Una imatge d'Olot d'aquesta tarda, amb el Puigsacalm enfarinat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha emès una prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals a Catalunya (Infocat) pel risc d’incendis a Catalunya. Entre les comarques on s’avança la prohibició de fer foc és la Garrotxa. L’hivern sec i poc plujós i les glaçades de la vegetació en zones poc habituals, que un cop s’asseca es converteix en combustible disponible, amb l’entrada de vents secs està fent que augmenti el risc d’incendi forestal. A més, s’ha avançat la prohibició de fer foc en zones forestals per alt risc d’incendis i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ja s’ha informat a tots els municipis, consells comarcals, i els Serveis Territorials del Departament d’Interior de totes les demarcacions.

Les comarques afectades per la prealerta del Infocat per avui són l’Alt Empordà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Berguedà, la Cerdanya, la Noguera, el Montsià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla de l’ Estany, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, el Solsonès i la Terra Alta.

Així, en el període comprès entre la publicació al DOGC, a principis de la setmana vinent, i el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 m que els envolta de les comarques amb més risc d’incendi.

També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal. En funció de la meteorologia, i si el risc d’incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

La prohibició afecta les comarques de l’ Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès,Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrotxa, Garrigues, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès,Terra Alta, Urgell,Vallès Occidental i Vallès Oriental.

 

x