El documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’, d’Albert Brosa i produït per Olot TV, finalista dels Premis Zapping de Catalunya

El documental, fet per Albert Brosa, és finalista dels Premis Zapping en la categoria de televisions locals

Telespectadors Associats de Catalunya (TAC) acaba de donar a conèixer els finalistes dels XVII Premis Zapping. El documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’, fet per Albert Brosa i produït per Olot Televisió, ha estat escollit finalista en la categoria ‘divulgatiu, cultural, documental local’ de les televisions locals de Catalunya. Els guanyadors, així com l’entrega de tots els premis, es donaran a conèixer el proper dijous 15 de març al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona. TVE serà s’encarregarà de la retransmissió de l’acte.

El treball explica la trajectòria de director general de la ONG Somriures de Bombai.

El treball, fet pel periodista i director d’Olot Televisió, Albert Brosa, es va rodar el passat desembre a Bombai i s’ha centrat en la figura del periodista català Jaume Sanllorente, qui l’any 2003 va deixar la seva feina a Barcelona per emprendre el viatge que canviaria la seva vida.

El somriure que ha canviat milers de vides

El documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’ descobreix la visió amorosa del protagonista cap a la tasca al capdavant de Somriures de Bombai, les realitats d’un país, l’Índia, de grans contrastos i desvetlla el secret per ser més feliços buscant el somriure dels altres. És una història de solitud, de perills i entrebancs en un món desconegut, d’amenaces de mort i d’una voluntat constant de superació. Fa set anys Jaume Sanllorente va marxar de vacances a l’Índia. Aquest primer viatge al país li va produir un gran impacte, sobretot per la pobresa punyent dels seus carrers. En Jaume va prendre consciència del món on vivia i va pensar que podia fer alguna cosa per arreglar-ho. Davant les dificultats que imposa l’Índia a l’hora de concedir visats als periodistes, el documental s’ha hagut d’enregistrar amb material domèstic per poder captar la imatge real de la pobresa que viuen els habitants de Bombai. Sense cap dubte, és un documental impactant que explica la realitat del món on vivim. El documental, de 30 minuts de durada, es pot veure a través de l’espai ‘OTV a la carta’ del web d’Olot Televisió (www.olot.tv).