Ferran Puig: “El Consell Comarcal contradiu la llei d’urbanisme amb la planta de triatge”

Ferran Puig és l'alcalde de Sant Jaume de Llierca

Ferran Puig és l'alcalde de Sant Jaume de LliercaL’equip de Govern de Sant Jaume de Llierca explica que no és contrari a què la futura planta de triatge comarcal s’ubiqui al seu municipi però que és el poble qui ha de triar en quin lloc concret s’ha d’ubicar. L’alcalde de Sant Jaume, Ferran Puig, recorda com el Departament de Territori i Sostenibilitat havia fet constar que, dels tres possibles llocs presentats per ubicar-hi la planta al municipi, el Consell va escollir el menys viable tècnicament. Aquest lloc són els terrenys de Can Coma, fora del polígon industrial, un sòl no urbanitzable i amb problemes de permeabilitat. Segons Puig, això contradiu la pròpia llei d’urbanisme, i si el Consell continua per aquesta via, haurà de portar el cas als jutjats. L’Ajuntament de sant Jaume ha rebut aquesta setmana la visita de la Federació d’Esquerra Republicana, que creu que el Consell està actuant deslleialment i que la Generalitat hauria d’intervenir.

La federació d’esquerra ha vist de primera mà els possibles terrenys per ubicar la planta de triatge comarcal a Sant Jaume de Llierca. L’equip de Govern els ha explicat que els terrenys escollits per construir-hi la planta, la zona de Can Coma, és sòl no urbanitzable i amb problemes de permeabilitat, una situació que contradiu la llei d’urbanisme, segons l’alcalde. El govern municipal s’hi oposarà davant d’aquesta situació, si cal, per la via judicial. Per tot això, Esquerra i el govern municipal creuen que el Consell Comarcal està actuant deslleialment amb els interessos del municipi, i que la Generalitat hauria d’intervenir. Segons l’alcalde de Sant Jaume, els alcaldes de la comarca no tenen tota la informació sobre la qüestió, i afirma que el govern municipal no és contrari a ubicar la planta al seu municipi. Els terrenys que el govern municipal de Sant Jaume considera més adequats es troben dins dels límits del polígon industrial. Són els que creuen més viables i lluitaran fins les últimes conseqüències perquè siguin els escollits.

x