Pla de xoc per reduir els accidents de trànsit a Olot

L’Ajuntament d’Olot ha elaborat un pla de xoc per reduir el nombre d’accidents a la via pública. Hi ha diverses proves pilot en marxa a la ciutat, com detectar els qui infringeixen els semàfors en vermell o instal·lar panells informatius sobre la velocitat de pas dels vehicles. Aquesta mesura arriba després de la presentació de la memòria de la Policia Municipal d’Olot, on destaca que del total de víctimes en accidents de trànsit dins la ciutat, un 23% són d’atropellaments, quan la mitjana catalana és del 15%.

Durant el 2011, a Olot hi ha hagut uns 100 accidents amb ferits dins la ciutat, i amb dues víctimes mortals. Dels 118 ferits registrats en aquestes incidències, la causa va ser un atropellament en un 23%. Una xifra preocupant ja que es troba força per sobre de la mitjana catalana, del 15%. Aquestes dades han mogut a l’Ajuntament d’Olot a aplicar un pla de xoc per reduir els accidents, i en especial, als passos de vianants. A banda de les mesures esmentades de detecció, segueixen registrant incidències els diferents radars repartits per la ciutat. Un 17% dels vehicles passen per sobre la velocitat permesa, tot i que només hagin rebut sanció el 0’46%. Del total d’atropellaments, però, la meitat van succeir en llocs on no hi havia cap pas de vianants. Per aquest motiu, tant l’Ajuntament com la policia municipal demanen responsabilitat a tothom, tant a vianants com a conductors.

x