S’inaugura la torre Iberdola de Bilbao, on l’empresa garrotxina Bellapart hi ha participat en la construcció

Bellapart ha participat en la construcció de la torre de l'empresa Iberdrola a Bilbao

Bellapart ha participat en la construcció de la torre de l'empresa Iberdrola a BilbaoAquesta setmana s’ha inaugurat la Torre Iberdrola de Bilbao, en la construcció de la qual ha participat l’empresa garrotxina de construcció d’estructures lleugeres Bellapart. A la seva inauguració van ser presents els reis d’Espanya, Juan Carlos de Borbon i donya Sofia, així com el lehendakari del País Basc Patxi López. La Torre Iberdrola, situada al centre de Bilbao, té una altura de 165 metres i amb forma d’obelisc o triangle estirat.

Disposa d’un enorme vestíbul totalment rodejat per un pavelló de vidre desenvolupat per Bellapart. El suport estructural de la façana del lobby es compon d’aletes verticals de vidre de 15 m d’altura i de mig metre de profunditat especiat d’un metre de distància al llarg de la façana de la paret. La part superior és un voladís de 5 metres per sobre de la línea del sostre. Aquest elements han estat dissenyats i desenvolupats en col•laboració amb l’arquitecte, l’exploració de solucions estructurals que combinen l’ús de dos tipus de materials, el vidre i l’acer.