Èxit de la fira de quaresma de Tortellà

El bon temps va ser el principal aliat de la fira de quaremsa de Tortellà

El bon temps va ser el principal aliat de la fira de quaremsa de TortellàMés de cinc mil persones van visitar ahir la XXII Fira de Quaresma de Tortellà. En un matí calorós i amb un ambient digne de les millors ocasions, la Fira va mostrar la seva millor cara i va esquivar la crisi.

La Fira de Quaresma de Tortellà va mostrar una salut de ferro en un diumenge esplèndid i amb unes temperatures plenament estiuenques.  Més de 130 comerciants es van bolcar amb la mostra, que oferia tot tipus de productes artesans fets amb la metodologia medieval. Es tracta d’un treball que va començar fa moltes setmanes, el resultat del qual va ser un èxit d’assistència i una qualitat de demostracions i productes dignes de les millors ocasions. A la Fira es va mostrar un seguit de maquinària agrícola del segle XVIII amb un treball de conservació brillant i vehicles d’època cedits per la gent del poble que es va voler implicar en la jornada. També es va oferir una gran varietat de productes gastronòmics, amb la farina de fajol i el pa com a protagonistes, sense oblidar els embotits i formatges. A les dues sales d’exposicions situades a l’Ajuntament els assistents van gaudir d’una mostra patchwork, manualitats i objectes de tallers artesans i també de la cultura del pa, on es podia observar tot el procés de fabricació d’aquest aliment des de l’any 1740.