Olot llueix un dels millors carnavals dels últims anys

El Rei i la Reina del carnaval d'Olot, durant la rua de dissabte

El Rei i la Reina del carnaval d'Olot, durant la rua de dissabte

La gran rua del Carnaval d’Olot va aconseguir reunir, aquest dissabte, més de dues mil persones, repartides en 32 colles de carrosses i comparses. Les colles de la Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca i les Fresques de Palamós es van proclamar gunyadores d’una de les edicions més participades dels últims anys. Els grans protagonistes també van ser el Rei i la Reina del carnaval d’enguany, en Rtixi Fageda i la Sílvia Reixach. Olot Televisió els hi ofereix, avui, demà i el proper cap de setmana, un programa especial amb les millors imatges de la rua. Poden consultar els horaris a l’apartat ‘Guia TV’ del web. I sempre que ho vulguis a través de l’espai ‘OTV a la carta’.

Agafin un polsim de gresca, una bona disfressa i força ganes d’exhibir-la. Perdin la vergonya i, si l’acompanyen 2000 persones, tindran tots els ingredients per tenir una rua magnífica de Carnaval, com la que va viure Olot el dissabte a la tarda. La rua més participada dels darrers cinc anys, amb 32 colles de carrosses i comparses que van desfilar des de l’antiga estació fins a la Plaça Clarà. Els garrotxins també es van bolcar amb el Carnaval, i van omplir les voreres de tot el Passeig de Barcelona. Tot un seguit de factors que satisfan al Centre d’Iniciatives Turístiques, els organitzadors dels actes del Carnestoltes olotí. El rei i la reina del carnaval van gaudir d’allò més amb la festa. El resultat del veredicte es va saber el mateix dissabte a la nit. En la categoria de carrosses, el jurat de la rua va considerar que La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca mereixia el primer premi, amb la proposta ‘Qui vola un carnaval’.

Per darrere seu, van ser premiats l’Associació Cultural Escèncica Jym’s, de Montcada i Reixach, amb ‘Pegasus’. Els tercers van ser per la Penya Carnestoltes Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols, que participaven per primera vegada a la rua amb ‘Quina tribu…!’.  La colla la Gresca d’Olot també va ser premiada, amb ‘les amazones del sol’. Totes van sortir amb unes disfresses molt elaborades, però que portaven més d’un mal de cap a algun dels participants. Pel que fa a la categoria de comparses, tots els guardons han recaigut en colles de fora de la Garrotxa. El primer premi és per Les Fresques de Palamós, amb la coreografia ‘Rat’s Circus’;

El segon va anar a parar pels Llunàtics de Cunit, amb la proposta ‘Rio’, inspirada en la pel·lícula que porta el mateix nom. El tercer va ser pels escorpins de Les Pacífiques, de Palamós, amb el títol ‘Sota les pedres’. Finalment, el quart premi s’ha concedit a la colla Mil i una, també de Palamós, amb la coreografia ‘Mil i una maies i la fi del món’.