La Fira de l’Embotit es va cuinant

Fotografia de família dels impulsors de la fira, Ajuntament d'Olot, Plaça Mercat i Associació d'Hostalatge de la Garrotxa

Fotografia de família dels impulsors de la fira, Ajuntament d'Olot, Plaça Mercat i Associació d'Hostalatge de la GarrotxaAhir l’Ajuntament d’Olot va presentar el programa de la Fira de l’Embotit 2012. Tot i que el gruix dels actes de la Fira es concentraran al llarg del cap de setmana del 10 de març, aquets proper diumenge ja se celebraran alguns actes de calatge per començar a fer boca. L’equip de Govern d’Olot ha presentat aquesta edició amb la voluntat de donar-li un impuls definitiu a la promoció del sector alimentari de la ciutat, continuant amb la filosofia de trobar suport en les entitats i dinamitzar el centre d’Olot. 

Aquest és l’original programa que inclou les activitats de la Fira de l’Embotit d’Olot. L’Ajuntament d’Olot ha presentat l’edició del 2012 amb la intenció que la Fira de l’Embotit es converteixi en un aparador definitiu del sector alimentari i la gastronomia de la ciutat. Altres preceptes del Govern municipal per a aquesta Fira de l’Embotit és fer incís en la col·laboració amb les entitats i seguir dinamitzant el centre de la ciutat. Ahir eren presents a l’Ajuntament d’Olot dues de les entitats que més participen en l’organització de la Fira de l’Embotit, els placers de la Plaça Mercat d’Olot i l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. Aquesta última col·labora des de tots els sectors que representa, des dels restaurants i molt especialment els bars, així com des dels allotjaments membres. L’Associaicó ha demanat als hotels que facin promocions especials per al cap de setmana del 10 de març, quan se celebrarà la fira.

Els placers d’Olot, de la seva banda, continuen col·laborant amb la Fira de l’Embotit aquest any, d’entrada, amb una presentació aquest dissabte dia 3 de març a la plaça Mercat on es mostraran maneres de cuinar l’embotit. La Plaça Mercat també col·labora amb els tallers de butifarra per als més petits i el concurs d’embotit. Aquest any també, per a diumenge 11 de març a partir de les 10 del matí, tenen previst fer una mostra de la matança i la rostida del porc.

Tot i que la Fira de l’Embotit està prevista per al cap de setmana del 10 de març, les activitats comencen aquest proper diumenge dia 4, primer, amb un xou de cuina a les 11 del matí al Teatre Principal d’Olot a càrrec del cuiner Pep Nogué i la sommelier Meritxell Falgueras.

Diumenge al vespre, a la Sala el Torín, tindrà lloc la taula rodona titulada L’embotit i la cuina d’avantguarda, a càrrec de Carme Ruscalleda, Manel Puigvert, del restaurant les Cols, el director de l’escola Bell.art de Barcelona, David Lienas, i el president de l’Associació de placers d’Olot Jordi Vilarrasa. L’embotit també és cuina, i la cuina i la gastronomia també són la Garrotxa. El plat de la Fira de l’Embotit es cuina a hores d’ara i serà servit les properes hores a la ciutat pel gust de tothom.