Acaba el projecte Ciutats 3.0

Imatge d'una de les exposicions que ha format part del projecte Ciutats 3.0

Imatge d'una de les exposicions que ha format part del projecte Ciutats 3.0El projecte de cooperació cultural transfronterera Ciutats 3.0 està a les portes de la seva finalització. Ahir es va fer a Olot l’última reunió amb els responsables polítics de cultura de les tres ciutats que han participat en el projecte, Osca, Tournefeuille i la capital garrotxina.

El balanç que es fa del projecte cultural Ciutats 3.0 és positiu: aquest pla de cooperació cultural transfronterera entre Osca, Tournefeuille i Olot ha representat una inversió d’uns 2 milions d’euros. Les xifres del projecte són positives, perquè Ciutats 3.0 ha promogut a més 200 artistes, unes 24 exposicions, uns 8 concerts i un disc editat entre les tres viles, a banda de diversos cursos, campaments multimèdia, tallers, catàlegs o altres esdeveniments. Ara s’arriba a la fi del projecte, i toca fer balanç d’aquests tres anys de cultura compartida. Olot va acollir la darrera reunió del programa, que es va fer ahir. Els regidors de cultura de les tres ciutats participants han destacat la bona experiència que ha suposat aquest projecte per als municipis i per als seus artistes i habitants.

Hi havia tres objectius previstos amb aquest programa: reforçar el paper de les ciutats com a pols d’atracció, portar l’art a l’espai públic de les ciutats, i transferir bones pràctiques entre els diferents participants d’aquest pla. Els regidors també destaquen el motor econòmic que ha suposat aquest projecte.

Totes tres ciutats han volgut destacar que tenen la intenció de tornar a participar en algun projecte europeu de les mateixes característiques, tot i que no han aclarit si volen repetir amb els mateixos actors culturals. Ciutats 3.0 ha permès portar, en tres anys, algunes propostes culturals que, pel seu cost i la infraestructura que necessiten, no hauria estat possible sense la col·laboració comuna de les tres ciutats.

Deixa un comentari