Neix ‘Forquilla gironina’, un cercador amb informació de més de 500 restaurants de la demarcació

Neix el nou web 'Forquilla gironina'. Foto: ACN

Neix el nou web 'Forquilla gironina'. Foto: ACNLa gastronomia gironina està d’estrena. Aquest dimecres s’ha posat en marxa la pàgina web de ‘Forquilla gironina.cat’, un portal amb informació de més de 500 restaurants de les comarques gironines. Els impulsors del projecte, Agnès i Llorenç Cabezas, van detectar que hi havia un buit pel què fa a cercadors de restaurants i han impulsat aquest portal que es complementa amb informació d’actualitat, videoreceptes cuinades per professionals i també reportatges. Els usuaris podran cercar un restaurant per tipus de cuina, ambient o població i podran, fins i tot, saber com es cuina alguna de les seves receptes estrella.

El portal ‘Forquilla gironina’ facilita la tasca no només de buscar un nou restaurant segons els gustos particulars de cadascú sinó que neix amb la voluntat de crear sinèrgies entre productors i restauradors. “A Girona tenim talent i producte i ho hem de posar en comú”, ha destacat una de les impulsores del projecte, Agnès Cabezas.

En el web s’hi troba informació de més de 500 restaurants d’arreu de les comarques gironines i també es recomanen plats i s’informa al client de com contactar-hi i els serveis que pot oferir. Aquest carta de presentació és gratuïta per a tots els restaurants i, per això, els impulsors esperen poder aglutinar la gran majoria dels establiments gironins. Si el restaurant vol fer un pas més i pot pagar per altres serveis com vídeos sobre plats recomanats o com elaborar-los. 

A més de la informació sobre els restaurants, ‘Forquilla gironina’ es complementa amb d’altres seccions d’actualitat i entreteniment. Per una banda, s’hi incorporarà informació i notícies relacionades amb esdeveniments gastronòmics. Una altra secció -batejada amb el nom de videoreceptes- l’inauguren les Cuineres de Sils que enguany celebren el 20è aniversari. Al vídeo ensenyen a cuinar la vedella amb bolets i els peus de porc amb cargols. Els impulsors del projecte, els germans Angès i Llorenç Cabezas, provenen de l’àmbit audiovisual i, per això, el vídeo té un pes important al web. 

A més, també hi ha una altra secció de reportatges que inaugura Jordi Roca, encarregat dels postres del Celler de Can Roca, a qui fan tornar a la infància durant un matí visitant l’escola Taialà. El reportatge es titula ‘Mainada, caramels i en Jordi Roca’. 

Una altra de les seccions -titulada ‘Als fogons’- consisteix en què personalitats gironines reconegudes de diversos àmbits cuinin el seu plat preferit. L’encarregat d’estrenar la secció ha estat el director del CANAL i el festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, -gran amant de la cuina- que ha escollit cuinar uns fideus amb escamarlans. 

La presentació s’ha fet aquesta tarda a l’Hotel Carlemany de Girona i davant diversos productors i restauradors gironins. L’acte ha estat apadrinat per l’escriptor Miquel Berga que ha destacat que aquesta iniciativa posa en valor el producte i el territori

 

Deixa un comentari