El fiscal demana 30 anys de presó per a un pare d’Olot acusat de violar i maltractar les seves dues filles menors d’edat

ACN.- El fiscal demana 30 anys de presó per a un pare d’Olot acusat de violar i maltractar les seves dues filles menors d’edat. El processat esperava a què les nenes tinguessin 11 anys per posar-se al seu llit mentre dormien i violar-les. Si les menors xisclaven i intentaven desempallegar-se’n, l’acusat els estirava els cabells, les picava i -fins i tot- en va arribar a amenaçar una amb un ganivet. Segons l’escrit del fiscal, el processat va abusar de la filla gran durant quatre anys. L’acusació pública li imputa dos delictes d’agressió sexual. A més de la presó, el fiscal sol·licita que pagui una indemnització de 80.000 euros i que no es pugui acostar a menys d’un quilòmetre de les nenes durant 25 anys.

Segons recull l’escrit d’acusació, el pare va començar a abusar de la seva filla gran quan la nena va complir 11 anys. Aleshores, la menor passava els caps de setmana amb l’acusat, Antonio de D.C., que estava separat. L’home viu en uns baixos del carrer Sant Miquel d’Olot. 

El fiscal situa la primera de les violacions una matinada de mitjans juliol del 2007. El pare i la nena havien anat a una festa i, quan van arribar al pis, l’acusat va penetrar la menor. Segons l’acusació, per evitar que la filla xisclés i per forçar-la a obeir les seves ordres, el processat li va “tapar la boca i el nas amb les mans i no la deixava respirar”. 

A partir d’aquí, l’acusat va violar “de manera continuada” la seva filla aprofitant els moments en què els dos es trobaven sols al pis. Al llarg de tres anys, Antonio d D.C. va cometre els abusos durant els caps de setmana, però a partir del setembre del 2010, com que la nena havia anat a viure amb ell, les violacions es van repetir “amb major freqüència”, recull el fiscal.

L’escrit d’acusació explica que el pare sempre actuava de la mateixa manera. Anava fins a la cambra on dormia la petita, s’ajeia amb ella al llit, li feia tocaments i la penetrava vaginalment. Si la nena es resistia, el processat la insultava, la picava, li estirava els cabells o l’atemoria escridassant-la.

El fiscal també recull que el processat li deia a la seva filla expressions com “si vaig a la presó per culpa teva, et mataré” o “et trencaré la mà, t’arrancaré l’ull i et deixaré cega”. A més, per reforçar la seva amenaça, a vegades l’acusat esgrimia un ganivet davant la menor. 

Segons l’acusació, aquests abusos i maltractaments van allargar-se fins al febrer del 2011. Precisament, aquell mes, Antonio de D.C. va violar la nena (que aleshores ja tenia 15 anys) mentre els dos es trobaven a la casa rural d’uns amics.

Com que la seva filla va intentar desempallegar-se’n, el pare no va dubtar a fer servir la violència. “La va estirar violentament pels cabells, li va donar diverses plantofades a la cara i la va fer caure del llit”, indica l’escrit d’acusacions provisionals.

També amb l’altra filla

A més d’abusar de la filla gran, el fiscal també acusa Antonio de D.C. d’haver fer el mateix amb la petita. En aquest cas, l’acusació imputa al pare una agressió sexual, que situa al novembre del 2010. Aleshores, la nena feia dos mesos que havia complert 11 anys. 

Aprofitant que els dos estaven al pis del carrer Sant Miquel, el pare també va violar la menor a la seva habitació. Com que la nena “es va posar a plorar”, l’acusat la va immobilitzar “amb els braços” per impedir que es mogués mentre la penetrava, concreta el fiscal.

30 anys de presó

L’acusació imputa a Antonio de D.C. dos delictes d’agressió sexual -un d’ells, continuat- amb la prevalença d’una relació de parentiu. Per a cadascun d’ells, sol·licita una pena de 15 anys de presó. A més, també demana que es prohibeixi al pare acostar-se a menys d’un quilòmetre de les seves filles durant 25 anys. 

En matèria de responsabilitat civil, l’acusació demana que el pare indemnitzi la seva filla gran amb 60.000 euros i la petita, amb 20.000 euros. El judici per aquest cas s’ha fixat per dilluns vinent a la Secció Tercera de l’Audiència de Girona.

 

Deixa un comentari