Estudien com promocionar el volcà Montsacopa d’Olot

montsacopa

L'Ajuntament d'Olot vol promocionar el volcà MontsacaopaL’Ajuntament d’Olot vol que el Montsacopa tingui més protagonisme a la ciutat, i per aquest motiu promou un pla dels usos que s’hi poden fer. Aquest projecte anirà acompanyat de diverses actuacions de millora de les parts més deteriorades del volcà, un cop hi hagi un acord amb els diferents actors del procés.

El volcà Montsacopa és un dels més coneguts pels garrotxins, però pocs turistes coneixen la seva existència quan podria ser un dels atractius més importants de la ciutat. Per aquest motiu l’ajuntament d’Olot vol elaborar un pla d’usos sobre què es pot fer al volcà. Amb aquest pla, es vol que el volcà tingui un paper més important en el conjunt de la ciutat. L’ajuntament vol promoure-hi activitats turístiques d’empreses privades. Però perquè això tiri endavant, ha de consensuar els usos amb diferents actors com el Bisbat de Girona, propietària de l’ermita de Sant Francesc, l’Associació de veïns del barri, i el Parc Natural de la Zona Volcànica, perquè es vol modificar els usos d’una de les reserves de l’espai protegit de la comarca. Junt amb la llista d’usos del volcà, també s’inclourà un pla de millores de diverses parts degradades del volcà. Les més urgents es centren en la reparació dels graons de fusta de l’accés que surt de darrere el cementiri, i la rehabilitació d’aquesta zona annexa a la necròpolis olotina. També es vol fer obres a l’ermita de Sant Francesc, una part més complicada per la dificultat seu accés.

Deixa un comentari