Unió de Pagesos demana l’aprovació d’una llei de caça catalana que permeti regular la superpoblació de fauna salvatge

Durant l’onzè congrés d’Unió de Pagesos (UP) a Girona, el sindicat ha demanat l’aprovació d’una llei de caça catalana que permeti regular la superpoblació de fauna salvatge al territori i que garanteixi indemnitzacions als pagesos que pateixin danys en les seves infraestructures o conreus a causa d’aquests animals. El sindicat ha constatat que, en els últims anys, hi ha hagut un augment important d’animals salvatges els quals han provocat pèrdues molt elevades i fins i tot, en algunes zones, els pagesos han hagut d’abandonar camps i cultius. UP també ha demanat una nova normativa entorn a les plagues que permeti tractar-les com a “situacions excepcionals” que quedin al marge de la regulació de caça.