Domènec Espadalé veu “positiva” la taxa turística si s’aplica a tot l’Estat

Artur Mas i Domènec Espadalé

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, considera que la taxa turística seria “positiva” si s’aplica a tot l’Estat. En declaracions aquest diumenge a ‘L’entrevista’ de Catalunya Informació, Espadalé ha considerat un inconvenient que els turistes paguin menys a la resta de l’Estat que no pas a Catalunya. El president de la Cambra de Comerç de Girona també creu que s’hauria d’establir un diferencial entre el turisme de ciutat com el de Barcelona i el turisme de costa, més basat amb els paquets turístics que inclouen un nombre més elevat de persones.

D’altra banda, Espadalé ha fet referència sobre l’expectativa de creixement de l’aeroport de Girona ja que a partir de l’estiu la companyia Ryanair operarà amb dinou noves rutes, a més de les que ja disposa actualment. El president de la Cambra de Comerç de Girona ha destacat que a l’aeroport s’hi operaran 46 o 47 destinacions a tot Europa i al nord d’Àfrica, entre les quals hi ha les noves rutes a Moscou, Kiev i Belgrad i que s’espera que aquest 2012 se sobrepassin els tres milions de passatgers que van passar per l’aeroport l’any passat.