Salut estudia potenciar sinergies entre centres hospitalaris

L'olotí Josep Maria Padrosa és el director del Catsalut

L'olotí Josep Maria Padrosa és el director del CatsalutSegons el Departament de Salut, en aquests moments d’ajustos cal “optimitzar els recursos, evitar duplicitats i reorganitzar els serveis”. Per això, entre d’altres qüestions, el Departament estudia “potenciar les sinergies” entre l’hospital Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt “unint estructures de gestió com els serveis de neteja i informàtica o fusionant les estructures directives”

El Departament de Salut estudia que l’hospital Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt puguin reduir costos mancomunant serveis, integrant estructures de gestió com la neteja i la informàtica o fusionant estructures directives. El Govern ha presentat el Pla de Salut 2011-2015 per a la regió sanitària de Girona que preveu, entre altres mesures sanitàries, potenciar el seguiment en l’atenció primària dels pacients amb malalties cròniques per reduir les hospitalitzacions. Així calculen que podrien recuperar 1.800 pacients en llista d’espera. Josep Maria Padrosa, director del CatSalut Pel que fa a la reordenació de l’àmbit de la Salut per estalviar costos, el director de CatSalut ha assegurat que el Govern “rendirà comptes” de les mesures que han pres i ho faran en unes jornades que se celebraran a finals d’aquest mes de març. El full de ruta per a les comarques gironines en matèria de salut també té previst potenciar aliances estratègiques entre proveïdors (convenis de col·laboració) com els que s’han portat a terme entre l’Hospital de Campdevànol, el centre Sant Jaume d’Olot o l’hospital de Vic unificant alguns serveis

Deixa un comentari