Cursos i tallers ocupacionals per persones sense feina

L'Ajuntament d'Olot promou cursos ocupacionals

L'Ajuntament d'Olot promou cursos ocupacionalsUnes 52 persones participen als cursos i tallers ocupacionals que ha engegat l’àrea de promoció de la ciutat de l’Ajuntament d’Olot. Són tres cursos sobre operacions de cuina, gestió de petit comerç i agent comercial, i un taller de recuperació de lleres fluvials. Aquests plans estan relacionats amb els sectors que poden tenir més demanda d’ocupació a la Garrotxa.

Un dels temes que més maldecaps comporta a l’administració és la reducció de l’elevat atur que hi ha entre la societat catalana activa. A l’espera que s’incentivi la creació d’ocupació, els governs se centren en la formació dels treballadors aturats. L’ajuntament d’Olot també aposta per aquesta línia, i ha engegat des de principis de 2012 tres cursos subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Aquests tres cursos, que ocupen més de quaranta aturats, estan relacionats de forma estratègica amb els sectors empresarials que poden tenir més demanda de treballadors a la comarca. El seu objectiu és millorar la formació de les persones que es troben a l’atur i facilitar-los l’accés al mercat laboral. No és l’únic pla ocupacional que duu a terme l’ajuntament. Durant tot un any també es troba en marxa un taller de recuperació de la llera del riu Fluvià, entre els trams de l’àrea del tussols i la zona de les Tries. Aquest taller ocupacional és remunerat i ocupa unes vuit persones. Coincideix amb l’objectiu del consistori olotí de recuperar les lleres per a l’ús públic. Els quatre plans ocupacionals tenen un cost per l’erari públic de poc més de 500.000 euros.

x