Preparen el manifest a favor de l’art contemporani

Els artistes catalans que es consideren afectats pel tancament del projecte Zero1 preparen el manifest de protesta que faran arribar demà tant a l’Ajuntament d’Olot com al Departament de Cultura de la Generalitat. El manifesta està reunint una gran representació dels professionals de la cultura del país, mai aconseguida abans, segons l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya. Creuen que l’acció de l’Ajuntament olotí s’amaga una estratègia política a nivell nacional per fer residual l’art contemporani al país i que després del Zero 1 poden seguir el tancament d’altres espais i centres d’art contemporani a Catalunya.

Dissabte artistes d’arreu de Catalunya van reunir-se a l’hospici d’Olot per fer una protesta simbòlica contra el tancament del projecte Zero1 d’Olot, consistent a pintar amb calç blanca la porta de l’espai Zero1. Posteriorment, van reunir-se als catòlics d’Olot per començar a consensuar un manifest amb el qual volen mostrar la importància del projecte Zero1 d’Olot per a Catalunya i el món de l’art contemporani així com el rebuig que els suscita el tancament del projecte decidit per l’Ajuntament d’Olot. Consideren que darrera d’aquesta desició hi ha un motiu polític per fer més residual l’art contemporani a Catalunya. Un altre dels objectius de la trobada ha estat el de crear un grup de pressió de cara a les administracions locals i supralocals.

El manifest s’està acabant de redactar i és previst que el facin arribar demà entre el matí i el migdia al departament de Cultura i a l’Ajuntament d’Olot a més dels mitjans de comunicació. Està signat per 27 associacions, entre les quals es troben entitats professionals com les associacions de crítics, artistes visuals i galeries independents de Catalunya, escoles d’art com les de la Llotja, Badalona, Olot o Vic, l’Associació de directors d’Art Contemporani d’Espanya, col·lectiu del qual forma part el director del Museu Reina Sofia, i fins i tot la Xarxa d’Espais de Producció d’Arts Visuals de Catalunya. Segons l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya, s’ha aconseguit un ampli suport del món artístic de Catalunya, a excepció del MACBA i les galeries més comercials del país, en un consens mai vist al país segons argumenta la pròpia entitat.

Deixa un comentari