El Consorci de l’Alta Garrotxa comença a aplicar mesures dràstiques per reduir despeses

Es restringirà l'accés motoritzat durant les 24 hores

Es restringirà l'accés motoritzat durant les 24 horesDesprés de valorar diferents opcions, tant tècniques com econòmiques, finalment el Consorci de l’Alta Garrotxa i els Ajuntaments de Sales de Llierca i de Montagut i Oix han aprovat un nou sistema de regulació de l’accés motoritzat. La principal diferència respecte a temporades anteriors és que la restricció de l’accés motoritzat es durà a terme de manera permanent durant les 24 hores dels dies de màxima afluència i que no es disposarà de personal que informi de la regulació i gestioni l’accés dels vehicles autoritzats.

Aquest sistema respon a l’aplicació del Decret 166/98 de regulació de l’accés motoritzat al medi natural. En base a aquest Decret, només podran accedir a la zona els vehicles autoritzats, mentre que la resta d’usuaris hauran d’estacionar el vehicle a l’aparcament de Sadernes. En cas que algun vehicle no autoritzat accedeixi a la zona durant els dies de regulació, les sancions imposables en base al Decret voltaran els 300,00 €. Esquerra Republicana de Catalunya ha tornat a preguntar als responsables del Consorci sobre la situació econòmica de l’ens de protecció de l’Alta Garrotxa, que encara no sap la subvenció que rebrà de la Generalitat ni de la Diputació de Girona. La resposta que ha rebut és que la situació econòmica per la qual passa el Copnsorci obligarà a adoptar noves mesures més dràstiques.