Els Mossos remarquen que l’home d’Olot abatut va atacar-los “sobtadament” i dins un espai “reduït”

ACN.- El portaveu dels Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Miquel Capell, ha lamentat “molt” la mort de l’home d’Olot abatut després d’intentar atacar, segons fonts policials, un agent del cos. Però ha remarcat que l’actuació del policia, que va veure com se li llançava al damunt “amb un ganivet de grans dimensions”, va ser la correcta, tenint en compte el poc marge de reacció i la poca distància que els separaven. El protocol de la policia estableix que l’arma de foc és l’eina que s’ha de fer servir “quan és l’element que té per defensar la seva vida o la de terceres persones”. Els quatre agents implicats segueixen treballant i la via judicial dirimirà ara si han actuat o no correctament.

El comissari general de la Comissaria de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Joan Miquel Capell, ha assegurat que l’incident de dissabte a la tarda en què va resultar mort un home a Olot va ser “un enfrontament” que va produir-se de manera “immediata i no premeditada” i a on una persona s’abraona “sobre un agent del cos amb un ganivet de grans dimensions”. “Lamentem molt el què ha succeït”, ha subratllar, però d’una manera “tan sobtada”, amb un ganivet “de grans dimensions”, en un espai “tan petit” i intentant “preservar la vida d’un menor” és el que ha succeït. 

El jutge ha d’obrir ara les investigacions pertinents i ja es determinarà “si hi ha o no responsabilitat” per part dels agents implicats en el succés. “Nosaltres considerem que no però és la investigació judicial ho ha de dirimir”. 

Quan la distància que separen policia i agressor és tan reduïda el protocol “té poc a veure”, ha raonat Capell qüestionat sobre si el fet que l’impacte del tret el rebés en el pit implica o no que s’incomplís allò establert en el protocol. “Un policia ha de disparar en funció de les circumstàncies, ha de disparar quan l’arma sigui l’element que té per defensar-se ell o a tercers”, ha explicat. 

Els quatre agents implicats en el succés segueixen treballant i “tindran tot l’ajut psicològic i jurídic al seu abast”, ha assegurat.