Olot Televisió, premi Zapping de Catalunya al millor programa documental pel ‘Somriure de Jaume Sanllorente’, fet per Albert Brosa

El director d'Olot TV i autor del documental, Albert Brosa, just després de rebre el premi

El director d'Olot TV i autor del documental, Albert Brosa, just després de rebre el premiEls XVII Premis Zapping tenen accent català. El documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’, fet per Albert Brosa i produït per Olot Televisió ha estat premiat com a millor programa cultural, documental en la categoria de televisió local. Aquest és doncs un guardó que premia una manera de fer televisió, apostant per la qualitat de tots els programes que s’impulsen des de la Televisió de la Garrotxa. El documental es va rodar entre el 2 i el 7 de desembre, explica la commovedora història de Jaume Sanllorente que, ara fa set anys i durant un viatge improvisat a l’Índia, va conèixer la realitat del món on viu i pensar que pot fer alguna cosa per canviar-lo. Els Teleespectadors Associats de Catalunya han premiat la tasca de Tomàs Molina al capdavant d”El Temps’ i l”Espai Terra’ de TV3 amb el guardó al millor presentador. ‘Òpera en texans’ (33-Brutal Media) ha estat distingit com al millor programa cultural, divulgativa o documental, i ‘Polseres vermelles’ (TV3-Castelao Productions) ha estat guardonada com la millor sèrie. Els espectadors catalans també han premiat el Telediario 1 de TVE -amb Ana Blanco i Jesús Álvarez- com el millor programa d’actualitat i La 2 amb el Premi Especial per l’àmplia oferta cultural.

Premi a la qualitat

A Bombai hi va conèixer la dura vida dels nens que viuen als slums, i va decidir deixar-ho tot per dedicar la seva vida i esforç a un orfenat on hi havia 40 nens amb passats esfereïdors que estava a punt de tancar les seves portes. Aquest reportatge explica al detall, amb imatges, com Sanllorente va muntar la organització Somriures de Bombai. Sense coneixements de recursos humans, ni de gestió econòmica, s’ha format amb cursos i màsters. En aquest moment la ONG ha ajudat a més de 6.000 persones i està implantant el pla estratègic de cara al 2015. Han aconseguit que unes 250 persones de les guarderies que gestionen tingui més autoestima i siguin capaces d’exercir el seu rol de lideratge en la comunitat. S’ha creat una sèrie de cooperatives amb les dones de la comunitat perquè puguin ser autosuficients, sense la intervenció de l’organització. Han involucrat funcionàries i dones que treballen a 900 escoles municipals per optimitzar el sistema educatiu. També ha estat el motor que ha fet que aquells primers beneficiaris de fa set anys, continuïn amb els seus estudis, fins i tot universitaris, i hagin pogut trencar el cercle de la pobresa que els deparava el seu destí. Amb motiu del premi Zapping, Olot Televisió tornarà a emetre el documental després de Les Notícies d’aquest divendres i del cap de setmana. A més, el poden veure sempre que ho vulguin a l’OTV a la carta, al web d’Olot Televisió.

Ángela Molina pel seu paper a ‘Gran Reserva’ (La 1-Bambú producciones) i Eduardo Noriega per ‘Homicidios’ (Telecinco-Big Bang Media) s’enduen els guardons com a millor actriu i actor. En paral·lel, els espectadors catalans destaquen com a millor programa d’entreteniment ‘Atrapa un millón’ d’Antena 3 i Gestmusic. 

Quant al millor anunci de l’any, els Teleespectadors Associats de Catalunya han premiat el de ‘La Caixa’. Tu ets l’estrella, de l’agència DDB. El millor videojoc és el Super Mario 3D Land (Nintendo), el guardó per a la categoria infantil és el de Gerónimo Stilton (Sony) i la millor iniciativa sobre seguretat per a menors a Internet és la campanya ‘Protégeles’.

La 2 de TVE, Premi Especial

La 2 de TVE ha rebut el Premi Especial de TAC per l’àmplia i variada oferta en programes culturals, que inclou els temes socials, artístics plàstics, escènics i literaris, els audiovisuals, científics, de natura, consum i gastronòmics, en una graella de veritable servei públic de qualitat. L’associació ha atorgat també, en la present edició, el premi Valors a LaSexta3 per donar un espai privilegiat al cinema a la televisió. 

Per altra banda, la minisèrie ‘Marco’ d’Antena 3 i Bambú Producciones ha estat guardonada amb el Premi dels Grups d’Anàlisis de Programes per promoure el gust pels relats clàssics i familiars en una ficció que destaca per la seva qualitat tècnica i de continguts.

La Millor Iniciativa Internet Solidària 2011 és per la Fundació Teaming, la iniciativa de microcrèdits a la xarxa que fomenta les donacions i la cooperació de manera senzilla i assequible a tothom. Fundada per Jil Van Eyle, Grup Intercom i la consultora Everis. Aquest premi es dóna per primer cop.

Els Zapping, únics guardons gràcies als vots populars

Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a Catalunya. A diferència d’altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat i no l’audiència. Els socis de TAC són els que elegeixen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit pel president de TAC, Josep Maria Guerra, decideix amb el seu vot els guanyadors. Aquest any, per primer cop, es reconeix el treball en les categories d’Internet i videojocs.

TAC és una associació sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l’oci audiovisual.

 

Deixa un comentari