L’Aeroport de Girona estrena set de les 22 noves rutes d’aquesta temporada d’estiu

S'han estrenat set de les 22 noves rutes

S'han estrenat set de les 22 noves rutesACN.- Aquest diumenge s’han estrenat set de les 22 noves rutes que l’Aeroport de Girona ha posat a disposició dels passatgers durant aquesta temporada d’estiu. En concret, els interessats han pogut viatjar fins a Eivissa, Cagliari (Itàlia), Perurgia (Itàlia), Doncaster (Inglaterra), Düsseldorf Weeze (Alemanya), Nador (Marroc) i Madrid. Aquesta última destinació era una de les rutes històricament més reivindicades. Els passatgers que estrenaven les noves destinacions han valorat “positivament” l’augment de rutes i operacions perquè, anteriorment, s’havien de traslladar fins a Barcelona per poder viatjar fins a aquestes ciutats. De fet, tothom ha destacat “la facilitat” de volar des de l’aeroport gironí.

Després de l’hivern més dur dels darrers anys, l’Aeroport de Girona recupera el ritme a partir d’aquest diumenge amb l’inici de la temporada d’estiu que s’allargarà fins al mes d’octubre. En concret, l’aeroport ofereix 69 rutes, 22 de les quals són noves respecte la temporada d’estiu del 2011. Set d’elles ja han estat estrenades aquest diumenge. Totes aquestes set rutes són de la companyia irlandesa Ryanair tot i que enguany, l’aeroport augment el nombre de companyies que operaran des de Girona arribant fins a les 14. 

Tres d’aquestes noves companyies també són noves. Tot i que la companyia irlandesa manté el control majoritari de l’aeroport amb 58 destinacions, per primera vegada, el preveu que el 10% dels passatgers que passin per Girona no seran transportats amb Ryanair. 

“Fàcil i còmode”

Els viatgers que han estrenat aquestes set noves rutes han destacat la “gran facilitat i comoditat” de viatjar des de la capital gironina. És el cas de la Magdalena, una viatgera del vol Girona – Madrid Barajas, que ha destacat “la gran millora” que suposa poder viatjar a la capital de l’estat espanyol des de Girona en comptes de desplaçar-se fins a Barcelona. “Sincerament m’anava molt malament viatjar des de Barcelona”, ha assegurat la passatgera. Unes declaracions que també reiterava el passatger Miquel Àngel Molina, el qual viu a Girona però ha de viatjar “molt sovint” a Madrid per qüestions de feina. “Guanyo temps”, ha destacat Molina. El passatger ha assegurat que l’augment de destinacions respecte l’any passat repercutirà “positivament” en el territori “potenciant el turisme i l’economia de la zona”. 

Un cas totalment diferent era el de la Lucia, una viatgera del vol Girona – Perurgia (Itàlia). “Jo visc a Perurgia però viatjo molt freqüentment a Girona perquè la meva parella viu aquí”, ha detallat la passatgera. La viatgera també ha reiterat que la nova destinació oferta per la companyia Ryanair és “una gran ajuda” per poder viatjar d’un país a un altre. 

Per altra banda, l’Ivan, un dels passatgers del vol Girona – Madrid ha detallat que l’aeroport de Girona ofereix “bons enllaços” amb altres vols. “La veritat es que utilitzaré molt més sovint aquesta ruta perquè des de Madrid no pots anar directament al sud d’Inglaterra” ha concretat el passatger. Segons l’Ivan, la nova ruta entre la capital de l’estat espanyol i Girona té un “preu accessible” i l’aeroport situat a Vilobí d’Onyar està molt a prop de Barcelona. 

La Tania és una altra passatgera del vol Girona – Madrid. Aquesta viatgera viu a Perpinyà i ha assegurat que la nova ruta és el “camí més fàcil i còmode” per visitar la capital espanyola. Segons ella, és una “bona idea” obrir noves destinacions com Madrid o Eivissa des de Girona. “No hi ha comparació entre Girona i Barcelona, és molt més còmode viatjar des de l’aeroport gironí”, ha explicat la passatgera. Una visió que també comparteixen la Encarna i la Dolors, dues dones que han viatjat aquest diumenge a Madrid. “Surt més econòmic i és més fàcil”, ha detallat la Encarna. 

Les dues senyores han assegurat que viatjar des de l’aeroport de Barcelona és “molt més aparatós per a la gent gran” perquè necessiten que els acompanyi algú altre. Les dues senyores procedents de les ciutats de Vic i Atona han detallat que les noves rutes de l’aeroport són “una bona forma de potenciar el territori”. 

550 operacions setmanals

En principi, durant aquesta pròxima setmana començaran a operar totes les 22 noves rutes de l’aeroport de Girona i té previst que es realitzin una mitjana de 550 operacions setmanals, 106 més de mitjana que l’any passat. D’aquesta manera, l’aeroport espera poder tornar a superar els tres milions d’usuaris i deixar endarrere els durs mesos d’hivern quan les instal·lacions van registrar els valors més baixos dels darrers anys. 

De les 22 noves destinacions, 20 són de la companyia Ryanair. A més, durant aquesta temporada d’estiu, també s’estrenen tres noves companyies que oferiran vols a Dole, França (Danube Wings), Varsòvia i Katowice (LOT Polish Airlines) i Kiev (Wizz Air Ukraine).