La Fundació Príncep de Girona dóna suport al programa Yuzz, de promoció de joves emprenedors

La Fundació Príncep de Girona dóna suport al programa Yuzz

La Fundació Príncep de Girona dóna suport al programa YuzzACN.- La Fundació Príncep de Girona s’ha adherit al programa Yuzz, una iniciativa de la Fundació Banesto a través de la qual es dóna suport a joves emprenedors amb idees de negoci de base tecnològica. En virtut d’aquesta nova col·laboració, la Fundació Príncep de Girona posarà a la disposició dels millors joves Yuzz, dels 22 centres d’alt rendiment distribuïts per tot l’Estat, més de mig centenar de places perquè puguin participar en el Fòrum IMPULSA. La Fundació s’afegeix així a la seixantena de col·laboradors locals del Yuzz. Aquest programa per a emprenedors d’entre 18 i 30 anys està present en 22 ciutats de l’Estat, amb la participació de més de 400 emprenedors.

El conveni de col·laboració entre la Fundació Banesto i la Fundació Príncep de Girona, presentat aquest dilluns, permetrà col·laborar en el patrocini, desenvolupament i creixement del Yuzz mitjançant l’intercanvi d’experiències i suport al treball que ve desenvolupant el programa entre els joves emprenedors.

L’activitat de la Fundació Príncep de Girona està en consonància amb el Yuzz, ja que se centra en el foment de l’esperit emprenedor, l’èxit escolar, la millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral i el foment de les vocacions i el talent. A partir d’aquesta nova col·laboració, la Fundació Príncep de Girona posarà a la disposició dels millors joves Yuzz de tot l’Estat més de mig centenar de places perquè puguin participar en el Fòrum IMPULSA.

El Fòrum IMPULSA, creat per la fundació gironina l’any 2010, és una iniciativa que aglutina en un sol espai una selecció d’experiències emprenedores -basades en la creativitat i la innovació-, com a base per generar oportunitats per als joves. L’objectiu és identificar les millors pràctiques a escala global, posant en contacte les experiències de juniors i sèniors, perquè els més joves puguin convertir els seus projectes i idees en una realitat.

Pel que fa al programa Yuzz, compta amb la col·laboració de més de 60 ‘partners’ locals -entre els quals es troben l’Ajuntament de Girona i l’associació AENTEG- que fan possible que aquest programa per a emprenedors, d’entre 18 i 30 anys, estigui present en 22 ciutats de tot l’Estat amb la participació de més de 400 emprenedors. De la mateixa manera, destaca la col·laboració a nivell estatal amb altres entitats i organitzacions com Intel, IE Business School, Junior Achievment, Secot, la revista ‘Emprendedores’, Adigital, la plataforma Tuenti i la Fundació Príncep de Girona.

La presentació d’aquest dilluns ha comptat amb la participació de dos joves Yuzz dels centres d’alt rendiment de Girona i Barcelona, que han compartit amb els assistents la seva experiència dins del programa en un espai de debat en el qual també ha participat l’empresari Carlos Barrabés, president de Barrabés Internet, fundador de l’Escola de Negocis del Pirineus i impulsor de l’acceleradora de negocis situada a Silicon Valley StepOne.

Un 20% dels participants en la primera edició del Yuzz han muntat la seva empresa

El projecte Yuzz de la Fundació Banesto va arrencar el 2009 amb dos centres d’alt rendiment, un a Barcelona i un altre a Madrid. Des de llavors, ha crescut de forma exponencial i en la nova edició 2012, Yuzz arriba a 22 ciutats de tot l’Estat, amb la implicació de més de 400 joves emprenedors. Un 20% dels joves participants de la primera edició ja han pogut constituir la seva pròpia empresa.

Durant els set mesos de durada del programa Yuzz, la Fundació Banesto, juntament amb tots els ‘partners’ i col·laboradors de les diferents localitats, posen a la disposició dels seleccionats el suport necessari per desenvolupar la seva idea al mercat; una xarxa d’experts, formació empresarial, assessories i tutories personalitzades, una plataforma de treball col·laboratiu en línia, i el suport administratiu i jurídic necessari en cas que la seva idea pugui materialitzar-se.

Un cop finalitzat aquest procés de formació i assessorament en els centres Yuzz repartits per tot l’Estat, els millors joves a nivell estatal realitzen un viatge a Silicon Valley per conèixer la meca mundial d’innovació en l’àmbit de les noves tecnologies. A més, els tres projectes més brillants del país reben una dotació econòmica per col·laborar en la materialització de la seva idea empresarial.

En la present edició, Yuzz arriba a les ciutats de Las Palmas, Barcelona, Girona, Sant Cugat, Madrid, Pamplona, Santander, Sant Sebastià, València, Zaragossa, Alacant, Múrcia, Lleó, Valladolid, Vilanova i la Geltrú, Càceres, Burgos, Ciudad Real, Àlaba, Màlaga, Granada i Sevilla.

 

x