Besalú, capital del ferro forjat

La fira del ferro forjat és una referència a Catalunya

La fira del ferro forjat és una referència a CatalunyaLa Setmana Santa de Besalú torna a acollir, per divuitena edició, la fira del ferro. Una mostra amb una cinquantena de peces de ferro forjat vingudes d’arreu del país. Aquesta fira s’obrirà el proper dissabte 31, i es podrà gaudir de les obres exposades fins al 9 d’abril.

La forja és un dels oficis medievals més lligats amb Besalú. El municipi havia estat un dels punts neuràlgics, durant l’edat mitjana, d’aquesta professió artesana, un treball que continua ben viu avui dia. Ho demostra la divuitena edició de la Fira del Ferro de Besalú, una mostra amb una cinquantena de peces vingudes d’arreu de Catalunya, una fira que enguany té menys obres a la mostra a causa de la difícil situació econòmica que travessa el país. Can Llaudes acull, de nou, aquesta edició de la Fira del Ferro. Una mostra que serveix per donar esperances al món de la forja, perquè mica en mica s’observa un canvi generacional que assegura el futur de l’ofici. La fira obrirà les seves portes al públic a partir d’aquest dissabte 31, a les cinc de la tarda, i es podrà visitar durant tota la setmana santa fins el dia 9 d’abril.