Besalú ja té un joc de sobretaula

Aquest és el joc que ha ideat un veí del municipi

Aquest és el joc que ha ideat un veí del municipiLa vila de Besalú està carrregada de fets històrics i curiositats. Un besaluenc, German Mas, ha agafat tot aquest bagatge per crear el primer joc de taula del municipi: el ‘Besalú en joc’. Consta de 320 preguntes sobre la vila besaluenca, i ja es pot trobar a la venda.

Com va morir el comte Tallaferro? Quin jardí hi ha al costat del molí de Besalú? Aquestes preguntes formen part del total de 320 qüestions que conformen el ‘Besalú en joc’, un joc de taula sobre la vila medieval. El seu creador és Germán Mas, un besaluenc que va decidir tirar endavant aquest projecte amb la intenció que la gent aprengui la història de Besalú d’una forma amena.

Aquest joc de taula és tot de roba, com si fos un sarró, per facilitar el seu transport i donar un toc medieval al passatemps. Els jugadors poden escollir fins a sis personatges per participar en una partida: es tracta del Comte Tallaferro, la seva dona Tota, el poeta Ramon Vidal, un jueu, un manaia i un estaferm. Un cop escollit el personatge que ens representa, hem de recòrrer els carrers de Besalú, plasmats al taulell del joc, tot responent les preguntes que ens fan els altres contrincants. Per a l’Ajuntament de Besalú, disposar d’un joc de preguntes sobre la vila és una excel·lent forma de difondre el municipi.

El joc es pot adquirir al preu de 38€, i es pot trobar per internet o bé a diversos punts de distribució de Besalú, Banyoles i Girona. També s’ha creat diversos productes de merxandatge relacionats amb el joc. De moment, només es pot adquirir el ‘Besalú en joc’ en català, però aviat n’hi haurà en castellà, anglès i hebreu, per la relació que té Besalú amb els jueus i perquè aquest col·lectiu és el més nombrós dels que visiten la vila comtal.