Passera directa per connectar amb el Mont

passera_besalu

passera_besaluAquests dies s’està acabant la construcció d’una passera de 70 metres de llarg a Besalú, que travessarà per sobre l’Autovia A-26 i unirà la zona besaluenca del Mont amb l’antiga carretera de Beuda. La construcció d’aquesta passera té un cost de 400.000 euros, i s’acabarà d’instal·lar durant aquest mes d’abril.

Amb la construcció de l’Autovia A-26, es va eliminar l’antic traçat de la carretera que unia Besalú amb Beuda, un pas molt utilitzat per passejar per la gent que viu al grup El Mont. Aquesta zona de Besalú veu ara com una passera substituïrà l’antiga carretera pel mateix camí fictici, una estructura que instal·laran sobre l’autovia.

Aquesta obra, previst pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Besalú del 2011, encara s’està executant. Té un cost de 400.000 euros i ha trigat dos anys més dels previstos a fer-se: l’ajuntament admet que s’ha retardat la construcció de l’obra per la dificultat de trobar el finançament. El muntatge és una estructura metàl·lica de 70 metres de llarg i 3 d’ample, amb una base plana que es recolzarà sobre uns estreps situats a banda i banda d’autovia.