L’atleta olotí Xavi Porras es classifica pels Jocs Paralímpics de Londres 2012

xavier_porras

xavier_porrasL’atleta olotí Xavi Porras ha aconseguit classificar-se per participar als Jocs Paralímpics 2012 de Londres. Juntament amb ell, un altre atleta català, Ignacio Ávila, ha aconseguit la marca mínima per ser-hi aquest estiu a la capital del Regne Unit. Els dos ja saben què és participar en uns Jocs. Xavi Porras va obtenir la medalla de bronze en el triple salt dels Jocs Paralímpics de Pequín 2008. Ara, ja es preparen per la nova cita esportiva mundial. Hem passat un dia amb ells per conèixer quines són les seves sensacions i expectatives.

Fa anys que competeixen i ara els arriba una nova ocasió d’aspirar al màxim del seu esport. El Xavi Porras i l’Ignacio Ávila són dos dels atletes catalans que han aconseguit ja la marca mínima per participar als Jocs Paralímpics de Londres. Seran els tercers per un i els quarts per l’altre. L’Ignacio, medalla de bronze a Pequín, pateix ceguera parcial, amb una visió de només el 10%. Més severa és la lesió ocular del Xavi, que té en el seu guia un suport fonamental per córrer i per saltar. Encara hauran de guanyar-se la seva participació en altres especialitats, però el que no els faltarà són ganes d’aconseguir-ho