Laia Pedrol guanya el combat de corrandes de Montagut

currandes

currandesRima, to, improvització i una bona dosi de rauxa: aquests són els ingredients essencials que es necessiten per poder fer una bona corranda. Montagut va acollir dissabte el tercer combat de corrandes de la Garrotxa, que va guanyar Laia Pedrol. Amb aquesta voluntat va néixer el combat de corrandes de la Garrotxa, que organitza l’Assemblea de Maulets de la comarca junt amb el grup de joves de Montagut. Un combat que va arribar a la seva tercera edició aquest dissabte.

La corranda acostuma a ser una dansa que ve acompanyada d’una música cantada, i aquest càntic acostuma a ser improvisat, tot seguint una estructura predefinida, ja sigui la mateixa corranda de Beget –la típica tonalitat garrotxina-, o els garrotins del sud, entre moltes variants de glossat. Abans dels càntics, però, la jornada començava amb exhibicions culturals dels Països Catalans, com el ball de bastons o una demostració del joc de pilota valenciana. Una jornada que es va veure alterada per la climatologia. A la tarda, i dins el Casal de Montagut, es va decidir qui cantava millor les corrandes, entre un total de dotze participants, que van demostrar les seves habilitats davant les més de 400 persones que hi havia de públic. Entre els cantadors s’hi trobava gent de nivell. Però Ferriol Massip va repetir el mateix paper que l’any anterior, i va tornar a quedar segon a Montagut. La gran vencedora d’aquesta edició del combat de corrandes va ser Laia Pedrol, que succeeix a Albert Botran, guanyador de les dues primeres edicions. 

Deixa un comentari