El Departament d’Ensenyament deu més d’un milió d’euros a les escoles bressol de la Garrotxa

Olot és una de les ciutats de les comarques de Girona a qui Ensenyament deu més diners

Olot és una de les ciutats de les comarques de Girona a qui Ensenyament deu més diners

El Departament d’Ensenyament deu 11milions i mig d’euros als ajuntaments gironins en concepte de subvencions de places d’escoles bressol que s’arrosseguen del 2011. Al capdavant dels ajuntaments que tenen pendent de rebre més diners d’aquestes subvencions hi ha la capital gironina, amb 700 mil euros, seguida d’Olot, amb 456 mil euros, i Figueres, amb 374 mil euros. Arran d’una pregunta parlamentària de la diputada republicana Anna Simó, el Govern ha donat a conèixer els imports pendents d’abonar en concepte de manteniment de places municipals de llar d’infants. La consellera s’ha compromès a fer efectius els pagaments a través del pla d’assistència financera local aprovat el mes passat. A la Garrotxa hi ha 11 municipis als quals l’administració catalana deu diners per al funcionament de les seves escoles bressol. Segueix al deute d’Olot, Les Preses, a qui el Govern català deu 116 mil euros. A la llar d’infants de Besalú se li deuen prop de 109 mil euros. Segueixen Sant Joan les Fonts, amb prop de 98 mil euros, la Vall d’en Bas, amb prop de 93 mil, Castellfollit, amb 67 mil euros, la Vall de Bianya, amb prop de 66 mil euros, i amb deutes inferiors del Govern, les escoles bressol de Santa Pau, les Planes d’Hostoles, Sant Jaume de Llierca i Sant Feliu de Pallerols.

 

El Govern ha fet públiques aquestes dades aquest dimecres arran d’una pregunta formulada per la diputada d’ERC Anna Simó. Concretament, la diputada republicana demanava conèixer l’import dels pagaments pendents per al manteniment de les llars d’infants de titularitat municipal a tot el país.

En la resposta facilitada per la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, també es remarca que els pagaments pendents del 2011 es faran efectius d’acord amb l’establert en el conveni pla extraordinària d’assistència financera local, aprovat el passat 8 de març per la Generalitat, les Diputacions, l’ACM i la FMC. 

A les comarques gironines, els pagaments pendents als ajuntaments pel manteniment de les places d’escola bressol supera els 11,5 MEUR. L’import més destacat es deu a l’Ajuntament de Girona, concretament 700.000 euros, i el segueixen altres capitals de comarca com Olot (456.000 euros), Figueres (374.000 euros), la Bisbal d’Empordà (270.400 euros) o Santa Coloma de Farners (251.200 euros) 

En la informació facilitada pel Govern també destaquen casos com Lloret de Mar (Selva) amb 363.000 euros, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) amb 326.000 euros, l o Torroella de Montgrí (Baix Empordà) amb 211.000 euros, l’Escala (Alt Empordà) amb 220.800 euros, Palafrugell (Baix Empordà) amb 236.800 euros o Salt (Gironès) amb 243.000 euros.

També destaquen els casos de pobles més petits que tenen pendent de cobrar subvencions de quanties elevades. És el cas de Celrà, al Gironès, que no arriba als 5.000 habitants però té dues llars d’infants municipals i ha d’ingressar de la Generalitat 203.200 euros. Un altre cas remarcable és Cassà de la Selva, també al Gironès i amb prop de 10.000 habitants, a qui Ensenyament té pendent d’abonar 280.000 euros. També destaca el cas de Llagostera, amb 8.000 habitants, que ha de cobrar 177.600 euros. 

El 2011, la Generalitat abonava als ajuntaments 1.600 euros anuals per cada plaça municipal d’escola bressol.

x