Presenten el llibre dels 30 anys del Parc Natural de la Garrotxa

30any_pnzvg

30any_pnzvgEl conseller d’Agricultura, Ramaderia i Acció Rural, Josep Maria Pelegrí, ha lloat aquest migdia la feina que està fent el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en el seu 30è aniversari. Pelegrí ha posat de relleu la importància de la zona protegida per la comarca perquè “aporta entre un 6 i un 7% del PIB de la Garrotxa” i ha subratllat “la font de riquesa que representa”. El conseller ha dit aquestes paraules a la casa de Solà Morales, situada en plena zona volcànica. També s’ha presentat un llibre ‘La casa de pagès al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Les cases que no criden’ que recull la trajectòria del parc al llarg de tres dècades. La publicació vol recollir la lògica i la manera de fer del parc, amb la feina d’adaptació als nous usos i tècniques constructives conservant l’entorn natural. 

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat la importància de preservar i conservar el patrimoni natural sense que això suposi “un obstacle” per a l’economia de l’entorn. Pelegrí ha presentat aquest diumenge el llibre ‘La casa de pagès al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Les cases que no criden’, coincidint amb el 30è aniversari de la creació del Parc. El llibre compta amb el pròleg de l’escriptor i periodista Antoni Puigverd i es basa en l’anàlisi de 45 edificacions rurals de la zona. El conseller ha destacat que, després de tres dècades, el Parc de la Garrotxa és un “element dinamitzador i font de noves oportunitats”.

El llibre s’ha publicat coincidint amb el 30è aniversari del Parc Volcànic de la Garrotxa. La creació del parc va significar l’èxit dels moviments populars de la zona, de mitjans anys setanta, que reivindicaven la protecció de la zona volcànica davant les extraccions industrials de greda del Croscat. El conseller ha felicitat als creadors del llibre i ha remarcat que, després de tres dècades, és un “motiu de satisfacció” comprovar com el Parc és “vist i entès” com un element “dinamitzador del territori”. Pelegrí ha insistit en la idea del Departament d’Agricultura de preservar i conservar el patrimoni natural de Catalunya sense que això suposi un “obstacle” per a l’economia de l’entorn.

Segons el conseller el Parc de la Garrotxa és el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica i ha subratllat que la gent de la Garrotxa ha potenciat “l’estima pel territori i el desig de conservar la natura i el paisatge de la zona volcànica”.

El llibre anomenat ‘La casa de pagès al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Les cases que no criden’, s’ha realitzat a partir de l’anàlisi de 45 conjunts d’edificacions rurals i té com objectiu conèixer la lògica i la manera de fer de l’arquitectura rural tradicional a la Garrotxa. L’obra explica les condicions d’ordenació dels assentaments, la relació entre els espais exteriors i les creacions arquitectòniques o un anàlisi de les façanes. El llibre compta amb 85 fotografies, 8 croquis i 267 plànols de petit format.

 

Deixa un comentari