Les televisions locals uneixen esforços per produir un programa conjunt

OTV_logo

Les televisions locals de les comarques de Girona aposten per realitzar un programa conjunt. A finals d’abril s’estrenarà ‘Actual comarques’, un programa de reportatges de mitja hora de durada que repassarà l’actualitat més propera al ciutadà i que es nodrirà amb continguts que elaborin els serveis informatius dels canals privats Olot TV, TV Girona, Canal Català Girona-Pla, Empordà TV, Canal Català la Selva i de la pública Canal 10 Empordà. Aquesta iniciativa audiovisual és pionera a la demarcació però ja es realitza entre televisions locals de la Catalunya Central i del Tarragonès. Amb el nou programa, es volen unir esforós en un moment delicat pel sector audiovisual de proximitat. D’aquesta manera, ‘Actual Comarques’ servirà com a espai setmanal de repàs de l’actualitat de la demarcació i a més complementarà els informatius propis de cada canal. 

La iniciativa va sorgir de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), que va animar a TV Girona i Olot TV a dur-la a terme. De fet, TV Girona i Olot TV havien col·laborat fa sis anys en un programa de reportatges conjunt. “Des de sempre, però, hi ha hagut un lligam de col·laboració”, ha explicat Àlex Martí, director de TV Girona. El canal gironí, que està elaborant el grafisme i hi posarà el presentador, coordinarà l’espai. “Cada dilluns els responsables dels canals ens reunirem virtualment i proposarem els continguts de l’espai”, ha afegit Albert Brosa, director d’Olot TV. “No es tracta de notícies del dia, sinó de reportatges a fons”, ha afegit. El programa s’emetrà els divendres al vespre a partir de finals d’aquest mes.