El BBVA reconeix La Fageda amb el IV Premi Integra

la_fageda_aniversari

la_fageda_aniversariLa cooperativa olotina La Fageda ha obtingut el IV Premi Integra, atorgat pel BBVA, en reconeixement per “l’excel·lència a la seva gestió empresarial, social, laboral i medioambiental, amb un compromís clar amb el seu entorn més pròxim, a través d’un producte competitiu i d’alta qualitat”, d’acord amb el veredicte del jurat. El guardó, dotat amb 200.000 euros i que enguany celebra la quarta edició, té com a objectiu reconèixer la tasca d’aquelles iniciatives que generen ocupació de qualitat per a persones amb discapacitat. En aquest cas, la cooperativa d’Olot té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca que pateixen discapacitat intel·lectual i trastorns mentals severes.

Actualment, a La Fageda hi treballen 287 persones, de les quals 157 tenen alguna discapacitat intel·lectual i trastorns mentals servers. La cooperativa va néixer l’any 1982 a Olot i les activitats principals són eminentment agrícoles i es desenvolupen dins del marc administratiu d’un Centre Especial d’Ocupació, una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics, una secció de jardineria, una activitat d’horticultura i conserves i un taller de manualitats.

A més, s’hi desenvolupen diferents activitats assistencials: un servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits per als treballadors i diferents activitats d’oci, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus usuaris.

En total, es van presentar 160 candidatures dels premi Integra, que també va voler reconèixer la tasca de sis entitats més d’arreu de l’Estat, entre les quals hi ha l’AISD Viver de Bell-lloc, a Cardedeu, dedicada a la distribució de fruites i verdures ecològiques i l’Associació de Pares Minusvàlids del Baix Camp, dedicada a la recuperació d’Aliments Frescos per a persones sense recursos.

 

Deixa un comentari