La capital de la Garrotxa comença a trontollar

sismograf_olot

sismograf_olotOlot entra avui de ple als actes principals del festival Sismògraf, un dels certamens de dansa referents a Catalunya. Tot i que ja s’han fet algunes projeccions relacionades amb el festival, és a partir d’avui on les danses i coreografies surten a escena. Malpelo, Jordi Galí i Cobosmika són els tres caps de cartell del Sismògraf 2012.

 

La dansa fa un relevé per sobresortir entre les activitats culturals d’Olot; tot per una nova edició del Sismògraf, el Festival que detecta el moviment. De fet, aquest festival ja va començar amb dues projeccions sobre la mítica ballarina alemanya Pina Bausch, el passat divendres i ahir dimecres. Unes projeccions que es repetiran el proper dimecres, a l’Espai Bulbena a partir de les deu de la nit. Avui, però, la dansa en directe entra en escena, amb l’espectacle T, de Jordi Galí. Serà a partir de les 9 del vespre, al Teatre Principal.

No serà l’única actuació de Jordi Galí a Olot. Repetirà dissabte, amb dues actuacions gratuïtes a la plaça Campdenmàs de l’espectacle Ciel, a 2quarts d’1 i a les sis de la tarda. Abans, però, el Sismògraf portarà al Teatre Principal l’obra Caín i Caín, de Malpelo. Aquesta companyia també té un paper destacat al festival Sismògaf, amb una segona actuació el proper divendres 4 de maig, l’espectacle ‘Tots els noms’. A més, Malpelo ofereix poder assistir el centre de creació de la companyia: l’espai ‘L’animal a l’Esquena’, situat a Celrà. Però per la direcció del Sismògraf, l’espectacle més rellevant del programa és Tango, 4 cames, 2 cossos, 1 cor, de la companyia Cobosmika i Quartet Gerió. Serà dissabte dia 28, a partir de les vuit del vespre al Teatre principal.

L’eix central del Sismògraf tornarà a ser l’itinerari de dansa, que tindrà lloc diumenge a partir de les 12 del migdia. Set espectacles de curt format que passaran per les places del Barri Vell d’Olot, amb participació garrotxina de gent com Xevi Dorca, Rosa Vilanova, Isabel Moros, Xavier Nespleda, Esther Aumatell o Violetta Arp, entre altres. A més, el Sismògraf farà la primera representació d’Hoteldanceroominternational, que quatre grups de tres ballarins representaran simultàniament a habitacions d’hotel d’Olot, Lieja (Bèlgica), Bolonya (Itàlia) i Nantes (França). Es podrà veure virtualment per internet i a l’Ateneu Central d’Olot. La dansa tradicional també hi serà present amb els nous espectacles Esbart.Cat, el dia 30, i Terra Nostra, el dimarts dia 1 de maig.

 

Deixa un comentari