Tanca Hilados Dusol i deixa seixanta persones sense feina

hilados_dusol

hilados_dusolLes Planes d’Hostoles ha perdut la centenària empresa del sector tèxtil Filatures Dusol. Així ho ha confirmat l’alcalde de la població, Eduard Llorà, que havia intentat fer de mitjancer perquè no es produís aquest desenllaç. Amb el tancament de l’empresa, que es queden sense feina seixanta treballadors, que a hores d’ara ja tenen permís de l’empresa per quedar-se a casa per falta d’energia elèctrica. Tot i això, encara n’hi ha alguns que continuen treballant, fent tasques de vigilància per prevenir robatoris de la maquinària a l’empresa, que té dos edificis a la població, va explicar l’alcalde. Filatures Dusol s’havia situat al capdavant de les filatures amb el sistema open-end a Europa, i produïa fil de qualitat per al sector de la moda. La crisi econòmica iniciada el 2008 va començar a passar factura a l’empresa, que fa dos anys ja va fer visible les dificultats per què travessava.