L’homenatge més emotiu, el que es fa a la mare

dia_mare_2012_2

dia_mare_2012_2El CIT d’Olot és l’encarregat d’organitzar els actes que es venen celebrant des de fa trenta cinc anys. Com és habitual, cada primer diumenge de maig totes les mares reben un sentit homenatge, un aplaudiment a la seva figura. A Olot es fa amb ofrena floral a la Mare de Déu del Tura, una ballada de sardanes i lectura de poesies per part dels nens i nenes de les escoles de la ciutat. Però un dels moments més tendres és l’homenatge a la última mare que ha donat a llum.

Veure el vídeo de la notícia a l’OTV a la carta.

La Sílvia Nogué és la mare de l’Adrià i ha donat a llum aquest dissabte. Ha estat la darrera en fer-ho abans dels actes del Dia de la Mare i per aquest motiu ha rebut la visita dels membres del Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot, de l’alcalde de la ciutat i la regidora de Salut, acompanyats de l’Hereu de la Garrotxa i la Pubilla de la Garrotxa i la d’Olot. Li han entregat un ram de flors i una placa perquè recordi aquest dia per sempre. La Sílvia és la segona vegada que dóna a llum, primer va ser una nena i amb l’Adrià ja tenen la parelleta a casa. Segur que el pare, en Miquel Sevilla, i que no va poder ser present en el moment de l’homenatge, està més que content. La celebració del Dia de la Mare és un dels actes amb menys resó dels que organitza el CIT d’Olot però el més sentit, així ho explicava el president de l’entitat. Els actes del Dia de la Mare van continuar a la Plaça Clarà, amb una ballada de sardanes. Enguany amb l’estrena d’una sardana composta per l’olotí Joan Daró amb motiu dels 50 anys de la Colla Sardanista d’Olot. Tot seguit, i davant l’escultura de La Maternitat de Josep Clarà, alguns nens i nenes de les escoles d’Olot van llegir diverses poesies en homenatge a les mares. La presidenta de la Fundació Tommy Robredo, Magalí Ruiz, va ser l’encarregada de fer el parlament en nom de totes les mares d’Olot i de la Garrotxa.