Comencen a desmentallar les cabanyes d’Argelaguer

cabanyes_argelaguer

cabanyes_argelaguerLes cabanyes o el poblat d’en Garrell, la gran construcció de fusta que durant prop de mig segle ha esdevingut un dels símbols coneguts d’Argelaguer, ha començat a desmuntar-se. La seguretat del complex no ha estat mai contrastada per cap organisme oficial i el seu constructor, Josep Pujiula, que ja té més de 70 anys, no vol tenir problemes davant d’algun possible accident dels visitants. Pujiula desmantella el complex després d’anys en què diverses institutcions, entre elles el propi Ajuntament, l’han demanat que el desmunti. En la següent peça informativa no trobaran responsable de l’equip de govern d’Argelaguer, no perquè no l’haguem demanat. L’alcalde, Josep Dorca, ha preferit no fer declaracions al·legant que el parc d’en Garrell és una qüestió aliena al poble.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta’.

Aquestes són algunes de les torres que encara queden en peu de l’anomenat parc del Garrell, o parc d’en Tarzan, una construcció que durant 45 anys ha conviscut amb el terme municipal d’Argelaguer. Josep Pujiula és el constructor d’aquest laberint de fusta de túnels i escales que es pot completar totalment en una hora i mitja. Va començar a construir-lo fa gairebé mig segle perquè volia fer una barraca a la vora del riu Fluvià per guardar-hi una barca. Aquella primera construcció va anar-se engrandint fins arribar al que és ara, una estructura de dimensions gegantines amb torres que en alguna ocasió arriben fins als 30 metres d’alçada. Fins en tres ocasions, Josep Pujiula ha hagut de desmuntar i tornar a muntar aquest poblat. La última, va ser per causa de la construcció de l’autovia A-26, que ara passa prop del poble.

Josep Pujiula, en Garrell, va tornar a construir-lo vora del rec de can Sis Rals. Durant anys, aquest poblat de fusta ha estat la gran atracció d’Argelaguer. Cada cap de setmana, atrau fins al poble visitants encuriosits per recórrer i descobrir els secrets del laberint. Però la construcció es troba en una situació d’alegalitat, i la seguretat de l’estructura no ha estat testada per cap organisme oficial. Pujiula ha decidit desmuntar la construcció perquè ja és gran, té més de 70 anys, i no voldria patir per cap incident que pogués succeir amb algun visitant. Diu que ho fa per voluntat pròpia, si bé és cert que durant anys tant els mossos d’esquadra, com els bombers de la Generalitat com el propi Ajuntament d’Argelaguer, han insistit perquè Pujiula desmunti el laberint. Olot Televisió ha contactat amb l’alcalde de la localitat, Josep Dorca, que no ha volgut fer declaracions perquè considera que el poblat d’en Garrell i la seva situació és una qüestió aliena al poble, segons ha dit. Josep Pujiula calcula que trigarà encara mig any a desmuntar tota la construcció. Segons ha pogut saber Olot Televisió, l’Ajuntament d’Argelaguer no descarta retre alguna mena d’homenatge al constructor.