El futur és ‘Co’ i aquest serà l’eix central del Fòrum IMPULSA 2012

forum_impulsa_2012

forum_impulsa_2012La col·laboració entre el talent emergent i l’establert, el que la Fundació Príncep de Girona anomena “el Co”, serà l’eix central del Fòrum IMPULSA que enguany arriba a la tercera edició. Aquest vol ser l’aparador internacional de l’emprenedoria i es celebrarà el proper 29 de juny a l’Auditori de girona i portarà 23 ponents, alguns dels quals són referents internacionals.

Fes clic aquí per veure el vídeo a l’OTV a la carta’.

Com a conferenciants de lux destaquen l’astronauta Michael López-Alegria; l’autora del fenomen literari ‘Geronimo Stitlton’, Elisabetta Dami, o el científic Pedro Alonso, que investiga la vacuna contra la malària. Més de 1.200 persones i una vintena de ponents ompliran l’Auditori amb un objectiu comú: fomentar la iniciativa, la creativitat i la solidaritat dels més joves. Per aquest motiu la meitat dels assistents tindran menys de 35 anys. Per la seva tercera edició, s’incorpora de manera transversal el concepte de col·laboració, com ha explicat el president del comitè organitzador, el garrotxí Josep Lagares.

La Fundació Príncep de Girona, artífex de l’esdeveniment, manté el mateix format que l’edició anterior, que Lagares bateja amb el nom de “la fórmula Impulsa” i que es concreta en entrellaçar quatre grans àmbits com a claus per innovar: il·lusionar, Educar, Emprendre i Transformar. En total, fins a divuit ponents passaran el proper 29 de juny per l’escenari de l’Auditori-Palau de Congressos de Girona. Entre aquests, hi ha emprenedors que s’han erigit com a veritables referents internacionals. Durant tota la jornada, el públic podrà escoltar conferències com les de l’holandès Jil Van Eyle, creador de ‘Teaming’, una iniciativa de col·laboració solidària per donar suport a causes socials a través de microdonacions. A més dels actes a la sala simfònica de l’Auditori, el programa del tercer Fòrum Impulsa es complementa amb diverses activitats paral·leles.

Així, el Fòrum ja ha escalfat motors amb l’organització d’una sèrie de tallers, trobades i conferències, que han començat a principis d’aquest mes i s’allargaran fins al proper 29 de juny. I aquell mateix dia, en paral·lel a les ponències, també s’han organitzat converses entre júniors i sèniors, exposicions de projectes de joves i diverses actuacions, algunes d’elles dissenyades especialment per a aquest tercer Fòrum Impulsa. La tercera edició del Fòrum compta amb un pressupost màxim de 375.000 euros, lleugerament inferior al de l’any passat, quan va ser de 400 mil. L’acte es retransmetrà per streaming i es podrà seguir en directe a més de 1.200 universitats de tot el món. Precisament, això s’emmarca dins la voluntat de fer caminar el Fòrum com a referent internacional. De moment, però, el seu comitè organitzador es vol centrar en impulsar-lo arreu de l’estat i, després, assolir més projecció exterior.

 

x