Pluja de confits i caramels

caramels_vall_bianya

caramels_vall_bianyaLa festa major de la Vall de Bianya va acabar ahir al voltant de la tradicional sembrada de confits i caramels, l’acte més emblemàtic de la festa major de la Vall de Bianya. L’esdeveniment va celebrar-se a prop de l’església de Santa Margarida, on a primera hora del matí havia tingut lloc l’ofici solemne, amb la presència del bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo.

Veure la notícia a l’OTV a la carta.

Diumenge al matí, l’epicentre de la festa major de la Vall de Bianya va ser l’església de Santa Margarida i el seu entorn. Allà, primera hora del matí, va celebrar-se l’ofici solemne en honor a Sant Isidre, una missa que va ser presidida pel Bisbe de Girona, monsenyor Francesc Pardo.

Després de la missa, a la placeta de davant de l’església, va ser l’hora de sortejar un tortell i un pastís. A continuació, va començar la tradicional sembrada de confits i caramels, a càrrec dels pabordes Joan Canal i Joan Josep Falguera i les paboredesses Laia Herrero i Sandra Clapera, amb la presencia de la colla gegantera i els seus dos cabeçuts. La particularitat d’aquesta sembrada és que les llavors no tenen temps d’arrelar-se. Tots els veïns de la Vall de Bianya, grans i petits, s’afanyen a recollir els confits i els caramels que contribueixen a endolcir la festa.

A la tarda, les sardanes interpretades per la cobla-orquestra La Rosaleda i el posterior concert al Centre Cívic, van posar el punt i final a la Festa Major de la Vall de Bianya.