La futura gossera comarcal es podria ubicar a Olot

gossos2

gossos2La normativa vigent i el fet de no tenir una gossera pública està obligant els ajuntaments de la Garrotxa a pagar un alt cost pel lloguer de les instal·lacions privades que acullen el servei de recollida i custodia d’animals. L’equip de govern del Consell treballa per tenir en un futur una gossera pública per abaratir costos als municipis. En aquest sentit, el seu president, Joan Espona, ha anunciat que el Consell té els recursos per invertir-hi i que està treballant amb l’Ajuntament d’Olot per ubicar la futura gossera pública a la capital de la comarca.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Els ajuntaments de la Garrotxa estan pagant un alt cost pel manteniment del servei de recollida i custòdia d’animals de la comarca, la qual cosa els genera problemes a l’hora de quadrar els números. El problema ve generat per la llei actual i pel fet que a la Garrotxa, el servei és acollit per Can Mali, unes instal·lacions que són privades. Els ajuntaments han de repartir-se el cost del lloguer, i això afegeix problemes a les arques municipals. Aquests problemes van ser traslladats dijous al ple del Consell Comarcal per part del grup del PSC, que va insistir diverses vegades en aquest fet. El president va respondre que l’equip de govern continua treballant per construir una gossera pública a la comarca, i va fer aquest anunci.

Una gossera pública abaratiria el cost del servei que estan pagant els ajuntaments. El president del Consell va dir que una altra causa del problema és l’actual llei de protecció dels animals, que obliga les administracions a mantenir els animals abandonats a les instal·lacions i no sacrificar-los si no és per motius humanitaris o sanitaris. Amb l’augment d’abandonaments els últims anys, el cost del seu manteniment també ha augmentat. Espona va dir que els diferents partits han de pressionar des de les administracions locals per canviar la llei. Tenint els recursos i un primer acord amb l’Ajuntament d’Olot, l’únic escull que es presenta perquè el projecte de la gossera pública digui una realitat és que urbanísticament sigui viable.