La Fageda aconsegueix que l’índex d’atur entre les persones amb discapacitat psíquica sigui zero

la_fageda_melmelades

la_fageda_melmeladesLa crisi econòmica no afecta la cooperativa la Fageda de Santa Pau. L’empresa de productes làctics, que enguany celebra el 30 aniversari, acaba d’introduir al mercat una nova varietat de iogurt i, el proper mes de setembre, entrarà al mercat de les melmelades i les conserves amb productes de l’hort. La idea d’aquesta nova secció va sorgir en el moment que La Fageda es veu obligada a tancar el sector de la reforestació forestal, que donava feina 25 persones. La cooperativa és el segon fabricant de iogurts i va tancar el 2010 amb un creixement del 8% i una facturació d’11 milions i mig d’euros.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La Cooperativa la Fageda acaba d’ampliar la seva gamma de productes amb un nou iogurt, el Grec. Molt més cremós, suau i intens ha sortit al mercat amb les varietats natural i ensucrat. Amb aquesta aposta l’empresa, que dóna feina a 200 persones, 162 de les quals pateixen alguna discapacitat psíquica, passa a oferir 18 varietats diferents.

L’aposta per aquest nou producte coincideix amb la celebració del 30 aniversari de la creació de La Fageda. Aquell projecte inicial, que va consistir en donar feina a als interns del centre psiquiàtric de Salt, s’ha convertit en un referent a tot el país. Ara dóna feina a 286 persones de la Garrotxa, la majoria de les quals tenen disminució psíquica. Amb el temps La Fageda ha aconseguit el seu principal objectiu, que l’índex d’atur entre el col·lectiu sigui zero.

El projecte de La Fageda és plenament assistencial, a més d’empresarial. És l’hora d’esmorzar i els treballadors fan una aturada per esmorzar. L’espai és idíl·lic i l’entorn immillorable. A les instal·lacions s’ofereixen tots els serveis a les persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental de la Garrotxa. La Fageda abasta tot l’espectre laboral i assistencial: l’ocupació o el treball, l’habitatge, el lleure i la jubilació. Els professionals que treballen a La Fageda han de tenir una sensibilitat especial per tractar tot tipus de persones.

Les perspectives de la Fageda no paren de créixer i des del seu naixement no s’han aturat ni un moment. Després de la creació dels gelats i, més recentment, del iogurt Grec, ja s’està treballant amb l’elaboració de melmelades de fruita… Aquesta idea parteix del tancament de la secció de reforestació forestal i per evitar que 25 persones, les que hi treballaven, es quedin sense feina.

En aquest moment ‘La Fageda’ és el segon fabricant de iogurts de Catalunya. No tenen cap projecte d’expansió i el seu president insisteix que la seva presència ha de ser purament catalana. Els seus productes es comercialitzen a través de 1.600 punts de venda i la seva producció actual es situa en tres milions i mig de iogurts al mes i 18 varietats.

x