La Plaça Mercat estarà construida el 2014 i costarà gairebé 8 milions d’euros

plaa_mercat

plaa_mercatLa nova plaça Mercat costarà 7 milions 800 mil euros hi ha d’estar construida al 2014. L’Ajuntament d’Olot ha aprovat inicialment l’estudi de viabilitat amb l’abstenció del Partit dels Socialistes, que no va voler posar pals a les rodes però que voldrà controlar el procés del projecte. L’equip de govern contempla una adjudicació conjunta  amb el projecte, les obres i l’explotació. Convergència i Unió, que va qualificar el projecte d’il·lusionant, espera cobrir l’aportació de l’Ajuntament amb subvencions perquè l’obra no costi ni un euro als ciutadans.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Ahir el ple de l’Ajuntament d’Olot d’ahir va aprovar, inicialment i amb l’abstensió del PSC, l’estudi de viabilitat del nou edifici de la plaça Mercat. El projecte està valorat en 7 milions 800 mil euros i contempla fins i tot els arranjaments que s’hauran de fer en els carrers del voltant. Per cobrir aquest cost, s’ha calculat que la gran superfície comercial que haurà d’explotar el supermercat de la nova plaça, que serà molt probablement Mercadona, haurà de posar 3 milions i mig d’euros.

Els placers hi aportaran de la seva banda 2 milions 400 mil d’euros. Es calcula que els guanys de l’aparcament que s’habilitarà al soterrani de la nova plaça suposarà un milió i mig d’euros més. Acabaran de cobrir el cost de l’operació els 400 mil euros que ha de posar l’Ajuntament i que intentarà cobrir a partir de subvencions. Al juny s’aprovarà la plica conjunta per a la redacció del projecte, la construcció i la seva explotació per 40 anys. L’adjudicació és previst que es faci al juliol i les obres duraran dos anys. El projecte del nou edifici contempla dues places subterrànies, una per al nou parking i una altra per al supermercat. L’accés al pàrquing serà per la plaça dels Coloms, tot i que l’Ajuntament està en negociacions amb el concessionari del pàrquing de l’hospital per compartir la seva entrada.