Veïns d’Olot contraris a retirar els símbols feixistes

ple_olot_simbols

ple_olot_simbolsEn el ple d’ahir de l’Ajuntament d’Olot diversos veïns de la ciutat van presentar una moció contra la decisió del consistori de treure els símbols feixistes que hi ha al panteó funerari del camentiri d’Olot en honor dels olotins caiguts durant la Guerra Civil. Els signants de la moció, descendents dels ciutadans olotins que hi són enterrats, defensaven que els símbols que hi ha al panteó també formen part de la memòria històrica, al·legaven que el panteó és de la seva propietat i que, pel que saben, l’Ajuntament d’Olot no pot aplicar allà la llei de memòria històrica que obliga a retirar els símbols feixistes dels espais públics.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La moció va motivar que els Maulets despleguessin una pancarta en contra de la proposta i els aplaudiments dels signants de la moció, que hi estan a favor. L’alcalde d’Olot va reprimir tots dos comportaments al considerar-los impropis dels procediments habituals del ple de l’Ajuntament.