La sequera d’aquest hivern obliga a extremar les mesures pel risc d’incendis forestals

boscos

boscosTot i les pluges dels últims dies aquest serà un estiu per extremar la precaució davant possibles incendis forestals. La tardor i l’hivern passats han estat molt secs i la situació dels boscos de les comarques de Girona, també els de la Garrotxa, obliguen a extremar les mesures. A més, encara s’arrosseguen els problemes de les nevades de fa dos anys.

Aquest que deixem ha estat un dels hiverns més secs fins on arriba la memòria, estudis fets directament a les plantes dels boscos gironins ho demostren, i això demana precaució. Els incendis d’ara fa uns dies, a l’Ardenya i a Vilopriu, ambdós sembla ser que provocats, posen en evidència que calar foc al bosc és massa fàcil, i per això els agents rurals demanen la col·laboració de tothom.

L’estat de molts boscos gironins, que encara acumulen llenya de la nevada d’ara fa dos anys, no serien segons els agents rurals el principal problema, i és que de fet, les zones forestals més afectades, com les Gavarres, o el mateix massís de l’Ardenya, ja es caracteritzen per un sota bosc molt dens.

Una tasca important, relacionada també l’estat dels boscos, és la creació de franges, és a dir, zones amb el sota bosc net, que permetin una actuació més eficaç en cas d’incendi com els d’aquests dies. L’actuació tant de les administracions, com dels propietaris, és important, no només per evitar incendis, on hi intervenen altres factors, sinó també en la seva expansió. Aquest hivern ha estat sec, però ara caldria que plogués abans que arribi l’estiu, per evitar mal majors.

Deixa un comentari