La Universitat de Vic celebra el 15è aniversari

uvic_15_anys

uvic_15_anysLa Universitat de Vic ha celebrat aquest dilluns el seu quinzè aniversari. Ho ha fet en un acte acadèmic a l’Aula Magna que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat. Artur Mas ha defensat el model universitari català amb l’existència d’universitats, com la de Vic, que serveixen per cohesionar el territori.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha estat rebut amb pancartes i xiulets contra les retallades per part de Mossos d’Esquadra, sindicats i membres de les JERC. A l’acte hi han assistit l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, l’exconsellera Marina Geli i els exalcaldes de Vic, Jacint Codina i Pere Girbau, així com diversos alcaldes de la comarca. En el seu discurs, el president de la Generalitat ha fet una defensa del sistema universitari català. El president de la Generalitat creu que si es manté l’equilibri en l’oferta, un repartiment pel territori com l’actual i es treballa per la qualitat, es pot treballar per ser un gran districte universitari europeu. [Artur Mas 2] El rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha dit en el seu discurs que s’ha tancat el darrer pressupost sense dèficil i amb un endeutament gairebé nul. Montaña i l’alcalde de vic, Josep M Vila d’Abadal, que és també president del patronat de la Fundació que gestiona la Universitat, han destacat la tasca d’equilibri de l territori que fa un centre que ha consolidat la xifra de 10.000 estudiants. [Montaña i Vila Abadal] L’acte, que havia començat amb la firma del president de la Generalitat al llibre d’honor del centre, ha acabat al pati de l’edifici de la Torre dels Frares amb un pilar aixecat pels emboirats, la colla castellera de la Universitat de Vic

 

Deixa un comentari