Estudiants de la UdG bloquegen l’entrada al rectorat amb tanques i contenidors en protesta per les retallades

udg_manifestacio

udg_manifestacioACN.- Estudiants de la UdG han barrat l’entrada al rectorat amb contenidors i tanques des de primera hora del matí. Els joves, que impedeixen l’entrada del personal, volen fer d’aquesta manera una posició de força per exigir a la universitat que es planti contra les retallades. Després que alguns d’ells hagin passat la nit a l’interior de l’edifici, els estudiants asseguren que mantindran la tancada de manera indefinida fins que la UdG no s’avingui a aplicar uns mínims per plantar-se davant els ajustos (insubmissió a les retallades o congelació de taxes, entre d’altres). La intenció dels representants de la UdG és intentar negociar amb els joves perquè s’avinguin a obrir les portes del rectorat.

A la UdG, la vaga convocada a tots els nivells de l’ensenyament va tenir un seguiment nombrós. Els estudiants van tancar diverses facultats i els piquets van recórrer les aules tant del campus del Barri Vell com el de Montilivi per reclamar a aquells qui feien classe que se sumessin a l’aturada. 

Després de la concentració del migdia, diversos estudiants van decidir ocupar la seu del rectorat, com a mesura de pressió per reclamar a la rectora, Anna Maria Geli, que no s’avingui a aplicar les retallades. Entre d’altres, els estudiants demanen a la UdG que faci “insubmissió” davant els ajustos, que congeli taxes o que aturi els acomiadaments de personal. 

Diversos estudiants -al voltant d’una trentena- han passat la nit al rectorat i sostenen que s’hi quedaran de manera indefinida fins que la universitat no mogui fitxa. Per fer sentir la seva veu, els joves han decidit tancar les portes de l’edifici i barrar el pas al personal. 

Per això, quan a les vuit del matí els treballadors del rectorat han volgut accedir a l’edifici, s’han trobat amb l’entrada bloquejada. Els joves hi han posat dos contenidors i tanques d’obra, i també han desplegat una pancarta on es pot llegir: ‘Contra l’etilització a l’ensenyament: Plantem-los cara’ i hi apareixen les cares del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell; del president de la Generalitat, Artur Mas; del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, i de la rectora de la UdG, Anna Maria Geli. 

Els estudiants que han passat la nit al rectorat reben el recolzament d’altres que s’han apropat fins a l’exterior de l’edifici a primera hora del matí. Entre el personal de la UdG, que s’aplega a la plaça, hi ha PAS i rectors d’algunes facultats. 

La intenció de la UdG és intentar negociar amb els estudiants perquè s’avinguin a obrir les portes del rectorat i deixin entrar la gent.

 

x