L’Ajuntament de Besalú “descobreix” que una veïna els va deixar una propietat en herència l’any 2006

Rosa Hortelano Bañón va néixer a Besalú l’any 1916 i va morir l’any 2006. No tenia fills i abans de morir va deixar dit en el seu testament que alguna de les seves propietats, com un pis a Benaguassil (Camp de Túria), fossin per a l’Ajuntament de Besalú. A la població, a banda de néixer-hi, també hi va passar altres temporades de vacances. De fet, alguns veïns recorden que l’havien vist passejant pel municipi abans de morir. El curiós del cas, és que el consistori desconeixia que era l’hereu d’aquesta veïna fins aquest dimarts al matí, quan una advocada s’ha posat en contacte amb ells per reclamar-los un deute acumulat dels imports de la comunitat de propietaris.

L’alcalde de Besalú, Lluís Guinó, ha quedat tan sorprès després de conèixer la notícia que no ha pogut evitar donar-ho a conèixer a través de les xarxes socials. Tot i que no és la primera vegada que algun veí deixa part d’una herència a l’Ajuntament de Besalú, han conegut la notícia d’una forma ben estranya, perquè una advocada s’ha posat en contacte amb el consistori com a titular d’un habitatge de Benaguassil que deu diners de la quota de la comunitat de veïns. 

Guinó ha explicat que no tenien constància d’haver rebut aquesta herència i que, de fet, no l’han acceptat. Segons han pogut esbrinar, aquesta veïna que va néixer a Besalú l’any 1916 va morir amb 90 anys sense descendència i en el seu testament hauria decidit que la propietat, l’immoble de Benaguassil, passés a mans de l’ajuntament de la població que l’havia vist néixer.

De fet, no es va desvincular mai del tot de la població perquè, segons ha recordat Guinó, alguns veïns recorden que havia passat períodes de vacances dels últims anys de la seva vida a Besalú. Ara, el consistori indagarà a través del notari per esbrinar què és el que detalla el testament de la veïna i decidirà si accepta la propietat que els hauria deixat en herència.

 

x