El Volcandpark conclou amb la necessitat de seguir estudiant els volcans per “entendre’ls millor”

volcandparck

volcandparckEl Congrés Internacional Volcandpark ha finalitzat amb la conclusió que cal seguir aprofundint en la investigació i el treball en xarxa per posar a l’abast dels visitants les troballes científiques sobre els volcans per entendre’ls millor. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa s’ha posat com a exemple com una zona protegida que va pel bon camí en la consecució d’aquetss objectius. El primer Volcandpark ha estat valorat amb bona nota tant pels investigadors que hi han participat com pels actors polítics i economics que li han donat suport, i ja té continuïtat. El proper congrés internacional serà a Hawaii d’aquí a dos anys, el 2014.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

Un sopar degustació ofert pel col·lectiu Cuina Volcànica al pati de l’Hospici d’Olot ha servit per concloure el primer congrés internacional de vulcanologia en espais protegits, el Volcandpark, amb una conclusió clara: cal seguir aprofundint en la investigació geològica dels volcans en els espais protegits, i cal posar a l’abast aquest coneixement als visitants dels mateixos. El balanç dels més d’un centenar d’investigadors que han participat al congrés és positiu. Durant aquests dies, tots han pogut aportar les seves visions particulars sobre el que ha de ser la gestió científica de les zones volcàniques protegides.

Els joves estudiants de la Garrotxa també han pogut participar al congrés a través del Volcandpark. Els mateixos alumnes han elaborat un manifest que van fer públic ahir durant l’acte de clausura. Tots els actors implicats en la celebració del Volcandpark han quedat satisfets del desenvolupament d’aquest primer congrés internacional a la Garrotxa. El congrés tindrà continuïtat. Ahir el comitè científic de la conferencia i el secretari de l’Associació Internacional de Vulcanología anunciaven quin serà el proper lloc que han escollit per organitzar el Volcandpark. Aquest matí s’han seguit anunciant a l’última jornada del Volcandpark les conclusions científiques a les que ha arribat aquest primer congrés internacional de volcanologia en espais protegits.