Volcandpark: el congrés que ha situat Olot al món

croscat2

croscat2El Congrés sobre gestió d’espais volcànics protegits, el Volcandpark, es va acabar divendres passat. Un congrés amb més d’un centenar d’especialistes, on s’han portat a debat la conservació del patrimoni volcànic mundial. El congrés iniciava els seus primers passos el dilluns, el punt d’inici dels cinc dies de debat sobre la gestió d’espais volcànics protegits. Precisament, aquest va ser el tema d’obertura del congrés, on es posava èmfasi en la necessitat d’adequar un sistema mundial d’alerta de risc d’erupció per garantir la seguretat d’aquells que viuen al voltant d’un volcà.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

El dimarts es va voler reivindicar els espais volcànics com a zones d’alt valor científic i recerca. Però no va ser fins dimecres que els assistents van poder gaudir dels volcans de La Garrotxa amb les sortides a camp que es van fer, pensades per mostrar sobre el terreny quines mesures s’havien adoptat a la comarca. El dijous va aparèixer l’economia en el primer pla del congrés, perquè la jornada es va desenvolupar a l’entorn del geoturisme. Aquest tipus de turisme pot ser molt beneficiós en zones volcàniques. El divendres va ser l’últim dia de congrés, que va transcórrer sobre l’educació ambiental i la comunicació en zones volcàniques protegides. En total, i entre els cinc dies, han assistit al VolcandPark uns 125 especialistes i s’han fet 53 ponències. Uns números que emplacen a fer un balanç positiu del congrés.

L’assistència d’aquests especialistes permetia, a més, que es fessin comparatives entre zones per observar com es gestionaven els diferents espais, i així poder millorar en la conservació del propi espai volcànic. Com a conclusió del congrés, els especialistes creuen que cal seguir aprofundint en la investigació i el treball en xarxa per posar a l’abast dels visitants les troballes científiques sobre els volcans per entendre’ls millor. El Volcandpark tindrà continuïtat d’aquí dos anys, el 2014, quan es celebrarà a Hawaii.

 

Deixa un comentari