La Vall de Bianya, matrícula d’honor en estabilitat econòmica

vall_bianya

vall_bianyaLa Vall de Bianya ha obtingut la màxima puntuació en un estudi basat en l’oferta laboral i en altres indicadors econòmics, segons la web Geografía Operativa. És l’únic municipi català que ha obtingut aquesta nota en aquest estudi que ha evaluat les poblacions de tot l’Estat espanyol. Un dels grans mèrits del municipi són els llocs de treball a què dóna cabuda. La Vall de Bianya acull 870 llocs de treball, 20 persones més que la quantitat d’habitants del municipi que tenen edat de treballar. A més, un de cada tres persones que treballen a Bianya té contracte indefinit.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La Web Geografia Operativa ha evaluat amb Matrícula d’Honor la situació econòmica de la Vall de Bianya. L’èxit econòmic és, en part, gràcies a la indústria, ja que al terme municipal de la Vall de Bianya hi ha diverses plantes de producció de grans empreses. Però també hi destaca el sector turístic. Pel que fa a l’administració, un altre dels indicadors que li donen bona nota és el baix nivell d’endeutament de l’ajuntament, que sempre ha estat molt prudent amb les inversions. Per tots aquests motius, el municipi presenta una taxa d’atur molt baixa, un 6,5%, mentre que la mitjana a la província de Girona sobrepassa el 25%. Aquestes xifres que han portat els autors de l’estudi a donar la màxima puntuació al municipi garrotxí. Cap municipi no es pot comparar en tota la geografia catalana.