Fernández Teixidó: “No hi ha ‘pla B’ en la negociació del pacte fiscal”

antoni_fernadenz_teixido

antoni_fernadenz_teixidoEl president de la Comissió Parlamentària d’Economia i  Finances del Parlament, Antoni Fernández Teixidó, va ser ahir a la Garrotxa per visitar diverses empreses locals. El diputat de CiU va ser, també, a Olot Televisió per parlar de l’actualitat política; una entrevista que podran veure la setmana vinent al ‘Pros i contres’. Avui, però, els volem avançar algunes declaracions destacades del polític català. En el context del pacte fiscal, Fernández Teixidó va parlar de la cimera d’aquesta setmana amb la resta de forces polítiques.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

El govern català ha qualificat de “constructiva” la cimera pel pacte fiscal, de la qual ja no s’esperaven grans acords. CiU ha apreciat passos signficatius del PSC per acostar-se al pacte fiscal. També amb el PP hi ha certes aproximacions amb els socialistes. En aquesta línia Antoni Fernández Teixidó reconeix que tot i aquests acostaments, es mantenen les tesis inicials. És a dir, el compromís signat amb ERC i ICV.

Els socialistes defensen el protagonisme de la Generalitat en la recaptació dels impostos, i apel·len al model d’un consorci de les agències tributàries catalana i espanyola en què Catalunya tingui el vot de qualitat. Caldrà veure ara si PSC i PP són capaços d’aproxmiar-se a la voluntat del pacte fiscal de CiU. Fernández Teixidó espera que Madrid accepti la negociació del pacte i per aquest motiu no vol sentir a parlar del ‘Pla B’. En el suposat cas que la negociació del pacte fiscal fracassés en la seva negociació amb Madrid, el diputat de CiU descarta la possibilitat d’unes eleccions anticipades. El govern d’Artur Mas preveu convocar una nova cimera abans de la votació al Parlament el mes de juliol.

Deixa un comentari