L’Ajuntament d’Olot no pot assumir el cost de les retallades en ensenyament i vol reduir el cost de les llars d’infants públiques

escoles

escolesL’ajuntament d’Olot no podrà assumir el cost de les retallades que farà la Generalitat de Catalunya en matèria d’educació, i avisa que això comportarà canvis en l’ensenyament a la ciutat. Així ho va anunciar ahir l’alcalde Josep Maria Corominas, que veuria bé concertar places a les llars d’infants privades per tal de reduir el cost que suposa per a la ciutat mantenir fins a cinc escoles infantils públiques.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta.

La propera setmana la consellera d’Ensenyament es reunirà amb els alcaldes de les ciutats més importants de Girona, una trobada on se li demanarà quina serà l’aportació que destinarà la Generalitat en ensenyament pel curs 2012-2013. Però de moment, el Departament encara deu diners dels que s’havia compromès amb Olot pel curs que s’acaba aquest mes de juny. Per aquest motiu, l’Ajuntament està treballant en un pla d’optimització de recursos destinats als centres escolars municipals, però ja anuncia que no es podrà afrontar la reducció del Departament amb recursos propis. Per a l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, el principal problema de la ciutat és que disposa de massa llars d’infants públiques. El seu manteniment és d’un cost excessiu, segons Corominas, i defensa concertar places en llars privades per estalviar. Les retallades en educació de moment ja han comportat dos canvis a la ciutat: la supressió de línies de P3 a l’escola del Morrot i l’escola Llar, un canvi que ha afectat a unes 22 famílies.